Cunoaste lumea

Noutăți

Extragerea celei mai bune arome din cafea

  •  
  •  
  •  

Cafeaua espresso este preparată prin măcinarea întâi a boabelor de cafea prăjite. Apa fierbinte își forțează apoi drumul printr-un pat de boabe de cafea la presiune ridicată, iar conținutul solubil al boabelor de cafea se dizolvă în apă (extracție) pentru a produce espresso.

În 2020, cercetătorii au descoperit că boabele de cafea mai fin măcinate produc un espresso mai slab.

Acest rezultat experimental contraintuitiv are sens dacă, dintr-un anumit motiv, există regiuni în patul de cafea în care se extrage mai puțină cafea sau chiar deloc.

Această extracție neuniformă devine mai pronunțată atunci când cafeaua este măcinată mai fin.

În Physics of Fluids, de la AIP Publishing, cercetătorii de la Universitatea din Huddersfield au explorat rolul extracției neuniforme a cafelei folosind un model matematic simplu.

Au împărțit cafeaua în două regiuni pentru a examina dacă debitul neuniform face de fapt espresso mai slab.

Înțelegerea originii extracției inegale și evitarea sau prevenirea acesteia ar putea permite preparări mai bune și economii financiare substanțiale prin utilizarea mai eficientă a cafelei.

Următorul nostru pas este să facem modelul mai realist pentru a vedea dacă putem obține informații mai detaliate asupra acestui fenomen confuz”, a spus coautorul lucrării William Lee.

Odată ce acest lucru este atins, putem începe să ne gândim dacă este posibil să facem modificări în modul de preparare a cafelei espresso pentru a reduce cantitatea de extracție neuniformă”.

Material furnizat de Institutul American de Fizică

Foto burst shopify Brodie


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii