Elixirul tinereții. Primul produs capabil să încetinească semnificativ procesul de îmbătrânire va fi testat de luna viitoare pe oameni

Un compus numit Nicotinamida Mono-Nucleotidă ( NMN ) care ar fi capabil, potrivit oamenilor de știință, să încetinească semnificativ procesul de îmbătrânire va fi testat pe oameni. NMN-ul este o moleculă organică sau nucleotidă, găsită într-o varietate mare de alimente, inclusiv lapte. Studiile efectuate anterior au demonstrat faptul că acest compus este extrem de bun pentru încetinirea îmbătrânirii, datorită capacității de a activa anumite proteine din corp, ale căror funcții slăbesc în timp.
Până în prezent, cei de la Universitatea Washington din St Louis împreună cu oamenii de știință de la Universitatea Keio din Japonia, au testat compusul pe șoareci, iar rezultatele au fost incredibile. NMN-ul a ajutat atât la îmbunătățirea metabolismului cât și la diminuarea procesului de îmbătrânire a animalelor.
„Pentru șoareci, este ca un elixir al tinereții, însă încă nu avem nici o idee dacă va funcționa în același mod la om”, susține Shinichiro Imai, cercetător la Universitatea Washington.
Începând de luna viitoare, 10 persoane voluntare vor fi testate prin administrarea acestui compus. Dacă își va dovedi eficiența, ar fi primul produs care ne-ar putea aduce mai aproape de legendarul „elixir al tinereții”. Totuși nu toți oameni de știință cred în eficiența Nicotinamidei Mono-Nucleotide. Potrivit scepticilor, este puțin probabil ca acesta să funcționeze la fel asupra oamenilor, noi având o structură și un bioritm diferit față de cel al șoarecilor folosiți de oamenii de știință în teste.
„Efectul pozitiv al NMN-ului a fost detectat doar la animale. Este necesar să se efectueze mai multe studii înainte de a se începe testele umane. Deși molecula se găsește în alimente, nivelul este unul foarte scăzut. Ar trebui să fim atenți la cantitatea pe care o administrăm oamenilor, cel puțin până avem mai multe date cu privire la impactul acestei substanțe asuprea corpului uman”, a declarat Daisuke Koya Kanazawa, profesor la Medical University.
sursa: gizmodo.com/
sursa: the-japan-news.com/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu