Elefanți într-un acvariu! Video.

Parcul ”Fuji Safari” din Japonia a găsit o modalitate de a-și distra elefanții, construnidu-le un bazin de înot luxos! Administrația parcului a construit un bazin de 65 de metri lungime, pentru a fi pe placul elefanților. Probabli că parcul Fuji s-a inspirat de la Grădina Zoologica din Zurich, Elveția, care are, de asemenea, propriul bazin-acvariu pentru elefanți.
Bazinul este denumit „acvariu” pentru că este construit în așa fel încât vizitatorii să poată vedea, prin niște pereți mari de sticlă, elefanții înotând într-o adevarată piscină transparentă! Elefanții din acest parc înoată trei sau patru ture în fiecare zi, ceea ce duce la o creștere a poftei de mâncare, lucru mai puțin dorit de administratorii parcului, având în vedere că elefanții consumă oricum cantități mari de mâncare.
Ca majoritatea mamiferelor, în afară de oameni și maimuțe, care trebuie să învețe tehnica înotului, elefanții au o abilitate de înot naturală. Contrar dimensiunilor lor, a corpului masiv, aceste animale mari sunt înotători excelenți care se pot mișca într-un ritm rapid și pot face față unor distanțe foarte lungi.
Parcul, aflat in vestul orașului Tokyo, poate fi vizitat cu automobile speciale, pe trasee diferite, specifice vârstelor copiilor, sau pe un traseu de 50 minute recomandat tuturor vizitatorilor. Aici se pot vedea animalele neizolate, foarte aproape de autobuze și mașini. Parcul oferă vizitatorilor și posibilitatea să admire şi să hrănească animale într-un habitat natural. Este o adevarată experiență de safari!
Fuji Safari Park s-a deschis în anul 1980 și a fost primul parc de acest gen din Japonia. Aceasta este situat la doar șapte kilometri de la baza muntelui Fuji. Parcul este împărțit în două zone: zona de safari menționată mai sus și zona de contact liber. Acesta din urmă este formată din incinte stil grădini zoo pentru mamifere mai mici, precum și o stație zoo, mică, pentru iepuri. Lângă recepție sunt restaurante și multe „case” dedicate unor anumite specii de animale. Vizitatorii pot petrece până la 30 minute de joc cu anumite animale, pentru o taxa în plus față de prețul biletului de intrare. Din aprilie până în octombrie, parcul are un safari de noapte, pentru care vizitatorilor le sunt oferite echipamente speciale de noapte pentru a observa animalele și comportamentul lor nocturn. Marile feline sunt deosebit de active în aceste momente și de multe ori poate fi auzită lupta dintre ele.
foto: Mașinile cu care se fac traseele în parc!
traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu
surse: huffingtonpost.ca, independent.co.uk, skynews.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu