Cunoaste lumea

Noutăți

Edificii româneşti care dau fiori…

  •  
  •  
  •  

Legendele urbane sau mărturiile celor care au asistat la fenomenele paranormale au făcut din unele clădiri din Bucureşti, Cluj-Napoca sau Timişoara adevărate puncte de atracţie a turiştilor dornici de aventură şi adrenalină.

Despre cea mai cunoscută clădire din ţară şi de peste hotare se spune că ar fi bântuită de fantome.

Legendele urbane, susţinute de mărturiile paznicilor Palatului Parlamentului, spun că faimoasa clădire este deseori vizitată de spirite care îşi fac prezenta noaptea pe coridoarele palatului, rup sigilii şi scot sunete înfricoşătoare, potrivit travelminit.ro.

Foişorul de Foc sau Foişorul Sinucigaşilor este unul dintre cele mai vechi imobile din Bucureşti, fiind construită între anii 1890-1891. Clădirea învăluită în mister reprezintă un adevărat magnet pentru pasionaţii de paranormal din întreaga ţară.

Se zvoneşte că în dată de 9 a fiecărei luni, fix înainte de miezul nopţii, încăperile din Foişorul de foc sunt luminate inexplicabil din interior.

Se presupune că sursa acestor fenomene stranii este fantoma unei soţii de pompier, care, convinsă fiind că soţul ei o înşela cu o altă femeie, vine în Foişor să îl prindă în fapt, însă în grabă cade de la înălțime şi moare.

Legenda spune că fantoma femeii încă dă târcoale locului pentru a dovedi infidelitatea soţului.

Conacul Zarifopol a fost construit în anul 1850 de către boierul moldovean Stefan Catargiu. Câţiva ani mai târziu, clădirea din Bacău a devenit proprietate a familiei greceşti Zarifopol.

Până să devină școala gimnazială care este astăzi, conacul a avut numeroşi proprietari. Legenda conform căreia locul este bântuit este strâns legată de unul dintre ei, care s-a sinucis.

Din cauza zgomotelor puternice care se aud din interior pe timpul nopţii, Conacul Zarifopol este deseori numit „Casa Diavolului”.

Edificiul-simbol al Constanței, Cazinoul, este adesea subiect de discuţie printre turişti, datorită fenomenelor inexplicabile care se petrec  în clădire.

Originea fenomenelor este una cât se poate de suprinzătoare. Deşi aici au avut loc numeroase sinucideri ale jucătorilor care îşi pierdeau averile în sălile de cazino, se pare că nu ei ar fi cauza zgomotelor stranii care se aud pe timpul nopţii, ci un grup de soldaţi francezi.

Osemintele lor au fost găsite la începerea construcţiei, astfel perturbându-se locul de veci al francezilor morţi de holeră. Legenda spune că soldaţii s-au trezit din somnul de veci şi tulbură liniştea vizitatorilor cazinoului încă de la inaugurarea construcţiei.

Dacă ai fi crezut că pe lângă lăcaşurile de cult, spiritele rele nu îşi fac apariţia, locuitorii din preajma Mănăstirii Chiajna susţin că la ei în localitate, Casa Domnului este bântuită de fantome.

De fiecare dată când se aud clopotele, credincioşii îşi fac cruce şi se roagă la Dumnezeu să îi păzească, deoarece mănăstirea niciodată nu a avut clopot şi nu se ştie nici acum de unde se aud zgomotele ciudate.

Legenda Meşterului Manole care o zidise pe Ana pentru ca edificiul de la Curtea de Argeş să reziste nu este singura poveste de acest gen din România.

Se pare că în Brăila există un imobil care împărtăşeşte aceeaşi legendă. Primul proprietar, Nicolachi Mavrocordulas, şi-ar fi zidit soţia în pereţii casei, după ce a aflat că aceasta îl înşelase. Angajaţii care au grijă de clădire spun ca fantoma soţiei lui Mavrocordulas încă bântuie locul, în căutarea dreptăţii.

Mituri urbane timişorene susţin că liceul „Carmen Sylva” este bântuit de fantomele foştilor pacienţi ai clădirii care pe vremuri a funcţionat ca spital.

Aici, bolnavii de ciumă treceau prin chinuri groaznice înainte să moară răpuşi de maladia necruţătoare. Conform spuselor localnicilor, în liceu se aud urletele de durere ale pacienţilor chinuiţi de boala numită şi „moartea neagră”.

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii