Din tainele telepatiei…

Puterea de a comunica o informație de la o minte sau alta, fără ajutorul cuvintelor sau semnelor, este considerată paranormală. Și totuși, ea este cât se poate de normală pentru mulți dintre noi, care o întâlnim la tot pasul, în viața de zi cu zi.
Ne gândim la cineva și chiar atunci ne sună. Sau spunem același lucru în același timp, glumind apoi amuzați că “a plesnit un drac”. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai banale exemple puse pe seama telepatiei.
Dar ce se ascunde de fapt în spatele ei? Putem face telepatie în mod intenționat? Și este această misterioasă putere una care poate fi antrenată, astfel încât să o putem controla și folosi după bunul plac?
Fizicianul îndrăgostit de lumea de dincolo
Pe la 1850, în Anglia epocii victoriene, credința în feluritele puteri oculte era la cote ridicate. Nimic nu era mai la modă decât să-ți petreci serile participând la ședințe elaborate de spiritism, care-ți făceau părul măciucă.
Oameni autodeclarați “medium”, care se jurau că-ți pot facilita comunicarea cu suflete de mult pierdute, existau la tot pasul. Iar tentația de a le da crezare era mare: la drept vorbind, cine nu și-ar dori să poată relua legătura cu o rudă mult iubită, trecută în rândul celor drepți?
În plus, printre oameni de știință renumiți ai vremii erau și unii care susțineau sus și tare că astfel de fenomene chiar sunt posibile.
Printre ei s-a numărat, de pildă, chimistul și fizicianul britanic William Crookes, membru al Societății Regale, cunoscut între altele pentru descoperirea elementului taliu.
Sir William Crookes, care a devenit interesat de spiritism după moartea celui mai tânăr și mai îndrăgit dintre cei cincisprezece frați ai săi, a fost membru și chiar președinte al “The Ghost Club” (“Clubul fantomelor”), o societate de cercetare paranormală, din care mai făceau parte și alte ilustre nume ale vremii, precum romancierii Charles Dickens și Arthur Conan Doyle.
Citește mai mult: Formula AS
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu