Descoperirea care arată că tulburările post-traumatice există de mii de ani

Textele mesopotamiene vechi de peste 3.000 de ani dezvăluie că tulburarea de stres post-traumatic poate fi la fel de veche ca lupta în sine.
Tulburarea de stres post-traumatic sau PTSD provoacă o serie de simptome, inclusiv coșmaruri, flashback-uri, depresie și hiper-vigilență și afectează unii supraviețuitori ai evenimentelor traumatice.
Cercetătorii care studiază texte antice asiriene din Mesopotamia datând între 1300 î.Hr. și 609 î.Hr. – traduse și asamblate de JoAnn Scurlock și Burton Andersen în cartea lor din 2005, Diagnoses in Assyrian and Babylonian Medicine – au descoperit referințe la soldații antici afectați de simptome care sună remarcabil de asemănător cu actuala noastră înțelegerea a PTSD.
Într-un interviu al lui James Gallagher, de la BBC News, Hacker Hughes a explicat: “Tipurile de simptome după luptă erau foarte clar ceea ce am numi acum simptome de stres post-traumatic”.
“Descriau faptul că auzeau și vedeau fantome vorbind cu ei, care ar fi fantomele oamenilor pe care i-au ucis în luptă – iar aceasta este exact experiența soldaților moderni care au fost implicați în lupte strânse corp la corp”…
Mai mult: Playtech
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu