Cunoaste lumea

Noutăți

Declarația WWF cu privire la raportul Forumului Economic Mondial “Global Risks Report 2024”

  •  
  •  
  •  

Schimbările climatice și pierderea naturii se numără printre cele mai grave riscuri cu care ne confruntăm – 2024 trebuie să fie anul în care guvernele și companiile reconstruiesc încrederea publicului și respectă angajamentele asumate.

Raportul privind riscurile globale 2024, “Global Risks Report 2024”, al Forumului Economic Mondial (WEF) relevă că evenimentele meteorologice extreme și schimbările critice ale sistemelor terestre sunt printre cele mai mari preocupări cu care se va confrunta omenirea în următorul deceniu.

În timp ce dezinformarea este considerată cel mai mare risc pe termen scurt în următorii doi ani, riscurile de mediu domină pe o perioadă de zece ani.

Raportul a constatat că primele patru riscuri cele mai grave pentru următorii zece ani sunt: fenomenele meteorologice extreme, schimbările critice ale sistemelor terestre, pierderea biodiversității prin colapsul ecosistemelor și penuria de resurse naturale. De asemenea, poluarea se numără printre primele zece riscuri cele mai grave.

Îngrijorător este faptul că, potrivit raportului, cooperarea în ceea ce privește problemele globale urgente ar putea fi din ce în ce mai deficitară, subliniind importanța unei acțiuni concertate și a colaborării pentru a aborda urgențele climatice și naturale.

Referindu-se la raportul “Global Risks Report 2024”, Kirsten Schuijtdirector general al WWF International, a declarat:

Crizele interconectate ale schimbărilor climatice și ale pierderii biodiversității se numără printre cele mai grave riscuri cu care se confruntă lumea și nu pot fi abordate în mod izolat.

Tocmai am trecut prin cel mai fierbinte an înregistrat vreodată, cu vieți și mijloace de trai devastate de valuri de căldură toridă și de inundații și furtuni catastrofale.

Dacă nu luăm măsuri urgente, amenințarea nu va face decât să se intensifice, ceea ce ne va duce mai aproape de producerea unor daune ireversibile asupra societății și ecosistemelor.

Lucrând împreună pentru a proteja și gestiona mai bine resursele Pământului, putem încetini ritmul pierderii naturii și putem asigura un viitor mai luminos pentru planeta noastră, casa noastră comună.

Guvernele și mediul de afaceri pot face ca anul 2024 să fie anul în care își restabilesc credibilitatea și reconstruiesc încrederea, alegând drumul cel bun pentru a-și îndeplini obiectivele pentru 2023 privind clima și natura – nu mai este timp de pierdut.

Acest lucru este esențial pentru a proteja comunitățile și natura care ne susține pe toți.”

“România are o mare responsabilitate în Europa, fiind una dintre țările cele mai înzestrate de la natură. 

Protejarea și refacerea ecosistemelor noastre reprezintă o investiție pentru viitor și reduce riscul unor dezastre. Acest lucru este deosebit de important în acest an, deoarece, în 2024, România va trebui să prezinte strategia națională revizuită privind biodiversitatea și planurile naționale privind energia și clima, care vor stabili obiectivele pentru anii următori” a declarat Barbara Bendandi, Director de Conservare WWF România – Fondul Mondial pentru Natură.

 

WWF


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii