De unde provine Târgul de Crăciun?

Aceste târguri își au originea în Germania, dar acum sunt organizate în multe alte țări.
Piețele de Crăciun datează din Evul Mediu târziu în partea germanofonă a Europei și, în multe părți ale fostului Sfânt Imperiu Roman, care includea multe regiuni de est ale Franței. Au devenit un obicei popular de Advent în timpul erei Reformei.
Striezelmarkt din Dresda a avut loc pentru prima dată în 1434 și este considerat prima adevărată piață de Crăciun; piețele anterioare ale sezonului erau „piețele de decembrie”.
Mențiuni timpurii despre aceste „piețe din decembrie” pot fi găsite la Viena (1298), München (1310), Bautzen (1384) și Frankfurt (1393).
În multe orașe din Germania, Elveția și Austria, Adventul este de obicei inaugurat odată cu deschiderea pieței / târgului de Crăciun sau „Weihnachtsmarkt”.
În sudul Germaniei, Elveția și Austria, se numește „Christkind(e)l(s)(i)markt” (limba germană, însemnând literal „piața copiilor lui Hristos”).
Desfășurată în mod tradițional în piața orașului, piața oferă produse alimentare, băuturi și produse de sezon de vânzare de la tarabe în aer liber, însoțite de cântece și dansuri tradiționale.
Atracțiile populare din piețe includ Scena Nașterii, Zwetschgenmännle (figurine din prune uscate decorate), Nussknacker (spărgătoare de nuci sculptate), Gebrannte Mandeln (migdale prăjite), prăjituri tradiționale de Crăciun, cum ar fi Lebkuchen și Magenbrot (ambele forme de turtă dulce moale), Bratwurst și Glühwein, vin fiert (cu sau fără coniac) sau Eierpunsch (o băutură alcoolică caldă pe bază de ou) – ambele un punct culminant al pieței pentru mulți vizitatori.
Mai multe specialități alimentare regionale includ Christstollen (Stollen), un fel de pâine cu fructe confiate în Saxonia și Apfelwein cald și Frankfurter Bethmännchen din Hesse.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu