De ce este bine să fii curios și ce beneficii aduce această particularitate…

„Important este sa nu te opresti niciodata din a-ti pune intrebari„, a fost motto-ul lui Albert Einstein, unul dintre oamenii cu o contributie semnificativa in dezvoltarea stiintei.
El, Thomas Edison, Leonardo da Vinci si multi altii aveau o trasatura comuna: curiozitatea. Aceasta i-a indemnat sa caute, sa se intrebe, sa invete si sa experimenteze, iar la final sa descopere si sa inventeze.
Adevarata curiozitate e cea izvorata din dorinta de a ridica nivelul propriu de cunostinte si aptitudini, cea care ne va determina sa ne dorim sa invatam lucruri noi care sa ne ajute sa progresam.
Pentru asta trebuie sa fim deschisi si fara prejudecati, sa punem intrebari altora dar si noua, sa citim mult si diversificat, sa nu refuzam nicio provocare si sa consideram invatatul o experienta, nu o corvoada.
Fiind curios iti mentii creierul intr-o stare activa. Oamenii curiosi isi pun mereu intrebari si cauta raspunsuri, sunt tot timpul activi, iar creierul lor functioneaza ca un muschi, pe care gandirea il exerseaza si-l face mai puternic, potrivit ziare.com
Curiozitatea deschide oportunitati nebanuite. Este nevoie de o minte curioasa pentru a vedea o sansa acolo unde altii nu pot vedea nimic.
Curiozitatea iti ofera o viata mai palpitanta. Un om curios nu va fi niciodata plictisit si nici nu va cadea prada rutinei zilnice. Oamenii curiosi sunt plini de idei, pentru ca lor curiozitatea le creste nivelul de cunostinte.
Atunci cand esti curios, nu-ti faci niciodata griji in legatura cu eventualele lipsuri pe care le ai, prin urmare, esti mai putin stresat si mult mai pozitiv.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu