Cunoaste lumea

Noutăți

DANSate – un film dedicat lui Béla Bartók

  •  
  •  
  •  

Explorând colecția de muzică românească culeasă de Béla Bartók, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu propune – împreună cu ansamblul Imago Mundi – o nouă călătorie sonoră prin Transilvania.

Filmul „DANSate” scoate muzica și dansul contemporan în aer liber, pe munți și prin păduri transilvane, departe de spațiile de spectacole…

regie video: Florin Ghenade
DOP, camera, colorizare: Irinel Cîrlănaru
compoziții și aranjamente muzicale: Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu
interpretează: ansamblul Imago Mundi (Adrian Buciu – flaut, Oana Ivașcu – oboi, Ștefan Barbu – vioară, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu – compoziții, chitară, mandol, Daniel Ivașcu – percuție, Andreea Țimiraș – violoncel)
dansează: Andreea Belu și Eugen Curelici
regizor muzical: Bogdan Vuluță
sound design: Andrei Barbu
grafică: Daniel Ivașcu
producător: Oana Ivașcu

DANSate” este un proiect cultural organizat de Asociația Culturală ISVOR, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Parteneri: Universitatea Națională de Muzică București, Creart / Teatrelli, Asociația Zi de Bine. Partener de mobilitate: BMW.

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Zile și Nopți, BookHub, Agenția de cArte, România Pozitivă, Suplimentul de Cultură, Pilgrim.Project, ConnectArts.

Asociația Culturală ISVOR inițiază, dezvoltă și coordonează colaborarea cu organizații din țară și din străinătate prin intermediul proiectelor culturale derulate împreună cu acestea: ateliere creative, producții multimedia, concerte și festivaluri.

ISVOR promovează valorile culturale românești în context contemporan, susținând prezența artiștilor români pe scena internațională.

Imago Mundi abordează teme muzicale vechi și tradiționale din perspectiva muzicii contemporane.

Ansamblul se adresează unui public dinamic, care caută alternative la muzica de consum; perspectiva din care este construit discursul muzical este aceea a omului contemporan, care nu expune piese de muzeu, ci cântă o muzică vie; este perspectiva omului influenţat de experienţa urbană, care ascultă jazz, rock, muzică clasică sau electronică deopotrivă, dar pentru care bucuria muzicii este întotdeauna motivată de ce simte, şi nu de ce „se poartă”.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii