Cunoaste lumea

Noutăți

Cuvintele contează în prospețimea alimentelor

  •  
  •  
  •  

Schimbarea termenilor de expirare a produselor alimentare perisabile – care în prezent este nereglementată și variabilă pe scară largă – ar putea ajuta la reducerea risipei alimentare, potrivit unui nou studiu condus de Universitatea Cornell.

Un sondaj efectuat de consumatori a constatat că anumite cuvinte „cel mai bine de”, spre deosebire de „cel mai bine dacă sunt folosite de”, de exemplu, au potențialul de a reduce risipa de alimente, dar rezultatele au variat în funcție de tipul de aliment în cauză.

În mod previzibil, cu cât un produs alimentar este mai perisabil, cu atât este mai mare probabilitatea de a-l arunca.

Această activitate are implicații atât pentru propunerile de politică privind etichetele de date, cât și pentru impactul pe piață al reducerii risipei alimentare.

În cadrul sondajului, cercetătorii au cerut participanților să evalueze, pe o scară de la 1 la 5 (5 fiind extrem de probabil), probabilitatea lor de a arunca 15 alimente și băuturi diferite care au trecut cu o zi de codul de dată menționat.

În prima secțiune a sondajului, întrebarea a inclus doar codul datei de expirare (adică data/luna/anul); a doua secțiune a repetat acest exercițiu, dar atât cu un cod de dată, cât și cu o etichetă de dată care includea una dintre cele 10 variante de formulare diferite.

Una dintre consecințele neintenționate ale unei abordări mai uniforme a etichetelor cu date, notează cercetătorii, este o potențială creștere a risipei alimentare în funcție de formularea etichetei, precum și o creștere a răscumpărării de articole perisabile bogate în proteine, grăsimi și colesterol.

Material furnizat de Universitatea Cornell

Foto burst shopify Tomáš Hustoles


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii