Cunoaste lumea

Noutăți

Cum putem folosi dovlecelul?

  •  
  •  
  •  

În Australia, un fel de mâncare popular este frittata cu dovlecel.

În Bulgaria, dovleceii pot fi prăjiți și apoi serviți cu un sos făcut din iaurt, usturoi și mărar. Un alt fel de mâncare popular este dovlecelul copt la cuptor – felii sau ras – acoperit cu un amestec de ouă, iaurt, făină și mărar.

În Egipt, dovlecelul poate fi gătit cu sos de roșii, usturoi și ceapă.

În Franța, dovlecelul este un ingredient cheie în ratatouille, o tocană de legume-fructe și legume de vară preparate în ulei de măsline și gătite timp îndelungat la foc mic.

Felul de mâncare, originar de lângă Nisa de astăzi, este servit ca garnitură sau singur la prânz cu pâine.

Dovlecelul poate fi umplut cu carne sau cu alte fructe precum roșii sau ardei gras într-un fel de mâncare numit dovlecei farcie (dovlecel umplut).

În Grecia, dovleceii sunt de obicei prăjiți, înăbușiți sau fierți cu alte fructe (adesea ardei iute verzi și vinete).

Se servește ca aperitiv sau ca fel principal, mai ales în perioadele de post. Dovlecelul este, de asemenea, umplut cu carne tocată, orez și ierburi și se servește cu sos avgolemono.

În mai multe părți ale Greciei, florile plantei sunt umplute cu brânză albă, de obicei feta sau mizithra, sau cu un amestec de orez, ierburi și ocazional carne tocată. Apoi se prăjesc sau se coace la cuptor cu sos de roșii.

În Italia, dovleceii sunt serviți într-o varietate de moduri: prăjiți, copți, fierți sau prăjiți, singuri sau în combinație cu alte ingrediente. Acasă și în unele restaurante, este posibil să se mănânce și florile prăjite, cunoscute sub numele de fiori di zucca.

În bucătăriile fostului Imperiu Otoman, dovlecelul este adesea umplut și numit dolma. Se mai folosește și în diverse tocănițe, atât cu și fără carne, inclusiv ladera.

În Mexic, floarea este adesea gătită în supe sau folosită ca umplutură pentru quesadilla. Fructul este folosit în tocănițe, supe și alte preparate. Floarea, precum și fructele, sunt consumate des în toată America Latină.

În Rusia, Ucraina și alte țări, dovlecelul este de obicei acoperit cu făină sau griș și apoi prăjit sau copt în ulei vegetal, servit cu smântână.

O altă rețetă populară este „caviarul de dovlecel”, o tartinadă de dovlecei făcută din dovlecei, morcovi, ceapă și pastă de roșii prelucrate termic, produse fie acasă, fie industrial ca conserva de legume.

În Turcia, dovlecelul este ingredientul principal în felul de mâncare popular mücver, sau „clătite de dovlecei”, făcute din dovlecei mărunțiți, făină și ouă, prăjite ușor în ulei de măsline și consumate cu iaurt.

De asemenea, sunt adesea folosiți în kebab-uri împreună cu diverse cărnuri. Florile sunt folosite și într-un preparat rece, unde sunt umplute cu un amestec de orez cu diverse condimente și nuci și sunt înăbușite.

În Statele Unite, dovlecelul prăjit a fost inventat în Pittsburgh.

În 2005, un sondaj de 2.000 de persoane a arătat că este a zecea legumă culinară preferată a Marii Britanii.

Dovlecelul umplut se găsește în multe bucătării. Umpluturile tipice din familia dolma din Orientul Mijlociu includ orezul, ceapa, roșiile și uneori carnea.

Foto burst shopify Avelino Calvar Martinez


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii