Culoarea luminii este mai puțin importantă pentru ceasul intern

Se crede că lumina seara este dăunătoare pentru somn.
Cu toate acestea, culoarea luminii chiar joacă un rol în viața noastră?
Cercetătorii de la Universitatea din Basel și de la Universitatea Tehnică din München (TUM) au comparat influența diferitelor culori luminoase asupra corpului uman.
Descoperirile cercetătorilor contrazic rezultatele unui studiu anterior.
Vederea este un proces complex. Percepția vizuală a mediului este creată de o combinație de lungimi de undă diferite de lumină, care sunt decodificate ca culori și luminozitate în creier.
Fotoreceptorii din retină convertesc mai întâi lumina în impulsuri electrice: cu suficientă lumină, conurile permit o vedere clară, detaliată și colorată.
Tijele contribuie la vederea doar în condiții de lumină scăzută, permițând distingerea diferitelor nuanțe de gri, dar lăsând vederea mult mai puțin precisă.
Impulsurile nervoase electrice sunt în cele din urmă transmise celulelor ganglionare din retină și apoi prin nervul optic către cortexul vizual din creier. Această regiune a creierului procesează activitatea neuronală într-o imagine colorată.
Auzim adesea cum componența cu lungimea de undă scurtă a luminii de pe ecranele smartphone-urilor și tabletelor afectează ritmurile biologice și somnul.
Prin urmare, recomandarea este să puneți telefonul mobil deoparte seara devreme sau să folosiți cel puțin modul de noapte, care reduce proporțiile luminii cu lungimea de undă scurtă și arată ușor gălbui.
Cu toate acestea, ajustarea culorii gălbuie este un produs secundar care ar putea fi evitat.
Din punct de vedere tehnologic, este posibil să se reducă proporțiile lungimii de undă scurte chiar și fără ajustarea culorii afișajului, totuși acest lucru nu a fost încă implementat în afișajele comerciale ale telefoanelor mobile, spun cercetătorii.
Material furnizat de Universitatea din Basel. Original scris de Noëmi Kern
Foto burst shopify
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu