Cripta civilizației. Ce se află în spatele acestei uși pe care omenirea nu are voie să o deschidă pentru 6.000 de ani de acum încolo?

Sub fundația Phoebe Hearst Memorial Hall din cadrul Universității Oglethorpe din Georgia, Statele Unite, există o cameră mare, închisă cu o ușă sudată din oțel inoxidabil, cu mai mult de șaptezeci de ani în urmă. O placă fixată pe această ușă interzice cu strictețe oricui să deschidă ușa pentru încă șase mii de ani. În spatele acestei uși de oțel există mai multe artefacte și documente care cuprind aproape toate cunoștințele omenirii de până în 1940. Această încăpere este denumită „cripta civilizației” și reprezintă prima capsulă a timpului de aceste dimensiuni din lume.
Ideea camerei capsulă a fost concepută de dr. Thornwell Jacobs în 1936, care era la acel moment președintele Universității Oglethorpe. În timp ce cerceta și învăța despre culturile antice, Jacobs a fost lovit de lipsa de informații despre civilizațiile trecute. Acest lucru a condus la ideea de a crea o evidență a vieții pe Pământ, pentru a le fi mult mai ușor viitorilor locuitori ai acestei planete să învețe despre aceste timpuri.
Pentru a-l ajuta în această sarcină extraordinară, Dr. Jacobs a căutat ajutorul lui Thomas K. Peters, un producător și inventator american. Peters a fost desemnat arhivistul proiectului și directorul general al dezvoltării și construcției.
Lucrările la criptă au început în august 1937, iar în următorii trei ani echipa a strâns un număr de șase sute de mii de pagini de materiale scrise care compilează vasta cunoaștere pe care omenirea a dobândit-o. Cripta conține, de asemenea, chiar și înregistrări de voce ale unor figuri istorice cum ar fi Adolf Hitler, Joseph Stalin, Benito Mussolini și Franklin Roosevelt.
Locul ales pentru păstrarea criptei a fost subsolul din cadrul Universității Oglethorpe. Camera cu o lungime de 10 metri și o înălțime de 4 metri, a fost construită din granit solid, la 7 metri sub pământ. Pereții au fost căptușiți cu plăci de email din porțelan încorporate în smoală impermeabilă. Toate articolele au fost plasate în recipiente de oțel cu garnituri de sticlă, umplute cu gaz inert de azot pentru a preveni oxidarea și îmbătrânirea.
sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/02/the-crypt-of-civilization.html
sursa: Scientific American /
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Peste 6000 de ani dacă omenirea va trăi în același sistem capitalist mafiot sub monopolul energiei și ocultarea informațiilor posibil să nu îi mire cu nimic ceea ce trăim noi azi, eu unul sper să apuc să văd schimbarea paradigmei pe planetă…că viitoarele generații n-or să dea un shit pe cea cameră capsulă. Umanoizii ăștia de știință făcuți la apelul bocancilor cred că viața a apărut doar pe planeta asta și se termină aici.
Știați că… în „templul hindu” Sri Pamanabha Swamy există 6 camere capsule din care 5 au fost deschise de familia regală căruia îi „aparține” fiind pline cu artefacte din aur în valoare totală de 22 miliarde dolari, iar cea capsulă lăsată la urmă are o poartă din fier inoxidabil care are doi șerpi cobra în basorelief iar familia regală și autoritățile locale indiene sunt în dispută ca cea capsulă să nu fie deschisă niciodată?!
Notă: templul are origini necunoscute…nimeni nu știe cine,când și cum a fost construit.