Corpurile noastre percep mâncarea de tipul fast-food ca și cum ar fi o infecție și reacționează ca atare

Sistemul nostru imunitar răspunde unei diete de tipul fast-food, bogată în alimente procesate termic, în același mod în care reacționează în cazul unei infecții bacteriene, lucru care pune într-o lumină și mai proastă acest tip de mâncare. Primele mâncăruri fast food au apărut în Marea Britanie în anii 1860. Restaurantele de tip drive-through au fost pentru prima dată popularizate în anii 1950 în Statele Unite. Termenul „fast food” a fost inclus într-un dicționar englez în 1951.
Noul studiu efectuat pe șoarecii de laborator a demonstrat faptul că alimentația de tip occidental, bogată în grăsimi saturate, zahăr și sare, și lipsită de legume proaspete, duce la creșterea numărul celulelor imune din sânge; același lucru se întâmplă și în momentul în care organismul se confruntă cu o infecție microbiană. Din păcate această stare de alarmă a organismului declanșată de consumul de hrană intens procesată ar putea rămâne activă mai mult timp după consumarea acestor mâncăruri.
„Dieta nesănătoasă a condus la o creștere neașteptată a numărului anumitor celule imune din sângele șoarecilor, în special la granulocite și monocite”, a declarat Anette Christ de la Universitatea din Bonn, Germania, co-autarea studiului.
Odată ce corpul începe să combată modificările induse de către consumul mâncării de tipul fast-food, revenirea la un regim alimentar sănătos poate să nu fie suficientă pentru a anula complet modificările survenite în sânge, iar acest lucru are anumite implicații pentru sănătatea noastră generală. Potrivit cercetătorului Eicke Latz de la Universitatea din Bonn, sistemul imunitar are o formă de memorie: „După o infecție, apărarea organismului rămâne într-un fel de stare de alarmă, astfel încât să poată răspunde mai repede la un nou atac”.
sursa: http://www.sciencealert.com/our-bodies-see-fast-food-as-dangerous-as-bacterial-infections
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Organismul face leucocitoza digestiva de fiecare data cand luam masa, adica reactioneaza ca impotriva unui corp strain. Pentru a contracara/pacali organismul trebuie, cu 15-20 de minute inaintea mesei peopriuzise, sa mancam o salata de cruditati.
Un nutritionist american din prima jumatate a secolului trecut a descoperit chestia asta si s-a luptat si a obtinut ca restaurantele americane sa fie obligate prin lege sa ofere, inaintea meniului comandat, o salata de cruditati.
Si la noi in restaurante mai subzista acest obicei, doar ca lumea nu mai stie ce inseamna, ce rol are si de unde vine.