„Corăbiile de piatră”, neobișnuiții megaliți din Japonia. Creatori lor sunt învăluiți în mister

Satul Asuka este situat în districtul Takaichi din prefectura Nara, Japonia. Acest loc spacial este plin de istorie și mister. Una dintre caracteristicile unice ale așezării sunt pietrele imense de granit sculptate, cea mai neobișnuită dintre acestea fiind Masuda-no-iwafune („corabia lui Masuda”).
Megalitul, care se află aproape de vârful unui deal din Asuka, are o lungime de 11 metri, o lățime de 8 metri, o înălțime de 4,7 metri și cântărește aproximativ 800 de tone. Partea de sus a pietrei este complet aplatizată și pe aceasta se găsesc două găuri de 1 metru în diametru și o linie de creastă paralelă cu acestea. La bază sunt niște crestături în forma de grilaj despre care se crede ca ar explica procesul prin care constructorul a reușit să aplatizeze părțile laterale.
Deci, cine a depus o asemenea muncă titanică, când a fost făcută și mai ales de cine? Din păcate, sunt întrebări care nu au un răspuns. În regiunea în care se găsește Masuda există numeroase temple și altare budiste care pot sugera faptul că megalitul a fost creat de vechii budiști, și ar putea avea un scop religios, însă Masuda nu se aseamănă cu stilul sau construcția vreunui alt monument budist.
O altă teorie populară este aceea că a fost folosit ca punct de observație astronomică în perioada antică sau că ar putea fi rămășițele unui mormânt destinat membrilor familiei regale. Cu toate acestea, niciuna dintre teorii nu explică caracteristicile neobișnuite ale megalitului, cum ar fi orificiile pătrate de sus și nici faptul că nu au fost găsite rămășițe umane în interior.
Interesant este faptul că Masuda se asemănă un alt bloc de piatră din Japonia, megalitul Ishi-no-Hoden, care este situat în orașul Takasago. Megalitul Ishi-no-Hoden este astăzi un altar dedicat zeului Shinto Oshiko Jinja, dar nimeni nu știe cine la construit inițial și de ce.
sursa: ancient-origins.net
Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Ar putea fi doar simple rezervoare de apa.Ar putea deriva numele dintr-un cuvint vechi,in legatura cu apa(in mai toate limbile unele cuvinte si-au pierdut sensul).Cineva imi spunea ca,in al doilea razboi mondial,datorita lipsei de metal,japonezii ar fi construit cel putin o nava din beton armat.Nu?Pai legea lui Arhimede!Ar fi plutit,insa,datorita ruluilui si tangajului,sau rupt in scurt timp(betonul,chiar armat, nu are flexibilitatea otelului).Daca,si numai daca,sursa de inspiratie ar fi fost un cuvint, care numea niste rezervoare ,,corabii de piatra?”Ar avea ceva logica!
Utilitate:Pai, s-a mai vorbit si despre edificii la romani,foruri piramide,etc.Nu prea aveau nevoie de ele tinind cont ca cetatea era destul de inghesuita.Aveau insa spirit practic(si nu numai ei)si uneori pui oamenii la treaba,deoarece, marile lucruri sau facut ,totusi, cu ,,hai sa facem”.Tine uneori de ordine si un mod de a conduce oamenii.Dupa ce sunt realizate, l-i se poate da o intrebuintare.Sau de ce nu,chiar ar fi avut nevoie de ele!