Cunoaste lumea

Noutăți

Copiii fără școală și decalajele educaționale costă economia globală 10.000 de miliarde de dolari pe an

  •  
  •  
  •  

În timp ce 250 de milioane de fete și băieți sunt în prezent excluși de la accesul la educație pe tot globul, un nou raport UNESCO analizează pentru prima dată costul economic și societal al deficiențelor educaționale.

Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO, face apel la statele membre ale Organizației să rupă cât mai repede „cercul vicios” al abandonului școlar.

10.000 de miliarde de dolari pe an – costul global al abandonului școlar și al lipsei de educație este uluitor. Pe lângă aceste considerente financiare, există un impact social considerabil.

Mesajul din acest raport UNESCO este clar: educația este o investiție strategică – una dintre cele mai bune investiții pentru indivizi, economii și societate în ansamblu, chem statele noastre membre să se asigure că acest drept universal devine o realitate pentru fiecare ființă umană cât mai curând posibil”, a declarat Audrey Azoulay, director general al UNESCO.

În 1948, educația a fost declarată „drept universal al omului”.

Acest drept a fost reafirmat în 2015, când Națiunile Unite au definit accesul pentru toți la o educație de calitate ca un Obiectiv de Dezvoltare Durabilă.

Cu toate acestea, în ciuda deceniilor de progres în ceea ce privește accesul la educație, 250 de milioane de copii și tineri din întreaga lume nu sunt încă școlari, iar 70% dintre copiii de 10 ani din țările cu venituri mici și medii nu sunt astăzi în stare să înțeleagă un text simplu scris. .

Într-un nou raport publicat luni, intitulat „Prețul inacțiunii: costurile globale private, fiscale și sociale ale copiilor și tinerilor care nu învață”, UNESCO pune pe economia globală costul abandonului școlar și al decalajelor educaționale. la 10.000 de miliarde de dolari pe an până în 2030, echivalentul a mai mult decât PIB-ul anual al Franței și Japoniei la un loc.

Pe de altă parte, raportul estimează că reducerea cu doar 10% a proporției de cei care părăsesc școala timpurie sau fără competențe de bază ar crește creșterea anuală a PIB-ului cu 1 până la 2 puncte procentuale. Prin urmare, educația pare a fi una dintre cele mai bune investiții pe care le poate face o țară.

Dincolo de aceste considerente financiare, raportul avertizează asupra prejudiciului social semnificativ cauzat de aceste deficiențe educaționale.

Lacunele în dobândirea competențelor de bază sunt asociate, la nivel mondial, cu o creștere cu 69% a sarcinilor timpurii în rândul fetelor tinere, în timp ce fiecare an de învățământ secundar contribuie la reducerea riscului ca fetele să se căsătorească și să aibă un copil înainte de vârsta de 18 ani.

UNESCO

Foto parteneri burst shopify


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii