Cunoaste lumea

Noutăți

Copii teribili ai unor politicieni celebri…

  •  
  •  
  •  

Urmaşii marilor politicieni ai lumii au avut și destine controversate, care au pus o presiune în plus pe părinţii lor celebri.

Una dintre cele mai controversate figuri din galeria copiilor marilor lideri mondiali este Mark Thatcher, fiul nu mai puţin celebrei „Doamne de fier” britanice.

Devenit un proeminent om de afaceri, acesta a fost amestecat într-o lovitură de stat în Guineea Ecuatorială, cu al cărei guvern a avut legături ce au stârnit numeroase polemici.

A rămas un mister până astăzi felul în care fiul premierului britanic a fost amestecat în conspiraţia la nivel înalt din statul african. Cert este că în anul 2004, acesta a fost reţinut şi implicarea lui în operaţiuni destabilizatoare a fost pedepsită cu o amendă de 500.000 de dolari şi o sentinţă de patru ani de închisoare cu suspendare.

În blocul comunist, copiii liderilor nu aveau mari şanse de a-şi construi o viaţă după dorinţele lor.

De exemplu, Galina Brejnev, fiica preşedintelui URSS Leonid Brejnev, a luptat toată viaţa pentru a se desprinde de sub tutela atotputernicului ei tată, care nu-i dădea voie decât să conducă un Mercedes de câte ori dorea, iar în rest îi controla întreaga existenţă.

Ca urmare, Galina a fugit cu o trupă de circ la vârsta de 22 de ani şi, în ciuda faptului că tatăl ei a găsit-o şi a „rechemat-o la ordine”, tânăra s-a căsătorit de mai multe ori cu acrobaţi, mariaje anulate de conducătorul suprem unul câte unul.

Moartea lui Brejnev nu a însemnat „eliberarea”: Galina a căzut în obscuritate şi a decedat în 1998.

Foarte dur cu copiii săi a fost şi I.V. Stalin, în special cu cel mai mare dintre fii, Yakov Stalin. Tânărul s-a îndrăgostit la vârsta de 18 ani, dar asta a atras mânia tatălui său, care a interzis legătura.

Yakov a încercat să se sinucidă, dar a izbutit doar să se rănească, iar tatăl său nu a spus decât „nici să tragă cu arma ca lumea nu este capabil”, notează listverse.com.

Tot încercând să capteze atenţia tatălui său, Yakov s-a alăturat în 1937 armatei URSS. A fost dat dispărut şi mai târziu s-a aflat că se predase naziştilor, ceea ce l-a făcut pe dictator să fie şi mai jenat de fiul său.

Ceea ce gândea a reieşit atunci când fasciştii i-au propus un schimb de prizonieri, iar Stalin a replicat: „Nu îl aveţi în captivitate doar pe fiul meu, ci pe milioane de copii ai mei. Ori îi eliberaţi pe toţi, ori fiul meu le va împărtăşi soarta”.

În 1943, Yakov a fost împuşcat mortal în timp ce încerca să evadeze din lagăr.

O cu totul altă existenţă a dus unul dintre fiii preferaţi ai fostului lider libian Muammar Gadhafi, Hannibal Gadhafi, care a profitat din plin de faptul că tatăl său era stăpânul absolut al Libiei.

Împreună cu soţia sa, modelul Aline Skaff, acesta a ţinut-o într-o petrecere extinsă la nivel mondial în tot timpul în care tatăl său a fost la putere.

Cuplul a străbătut lumea în avioane şi pe yahturi private în care exista tot confortul posibil şi, fireşte, nu exista limită de sumă pentru cheltuieli şi nici interdicţia la alcool care funcţiona pentru restul poporului libian.

În 2008, aceşti răsfăţaţi ai sorţii făceau un scandal într-un hotel din Geneva, agresând personalul. Totul a fost „stins” pe cale diplomatică. „Primăvara arabă” a anulat aceste privilegii în mod violent.

Fiul unui alt dictator, Saddam Hussein, Uday Hussein, este considerat un personaj malefic. În timp ce tatăl său aplica un regim forţat pentru a rămâne la putere, fiul era cunoscut ca făcând rău din plăcere.

Uday a torturat oameni fără niciun motiv, în paralel ducând un trai pe picior mare. Răsfăţat de părintele său, a avut acces nelimitat la tot ce-şi dorea – maşini de lux, avioane private, petreceri îmbibate cu alcool şi pline de bunătăţi la care cetăţenii irakieni de rând nici nu puteau visa.

Se credea un rege de Ev mediu şi cerea imperios orice femeie îi atrăgea atenţia. Când Uday şi-a dus instinctele sadice prea departe, împuşcându-şi un unchi, tatăl său l-a „exilat” în… Elveţia.

La întoarcere, nu mai avea putere, dar tot şi-a ucis un bodyguard în 1998, sub ochii invitaţilor. Iar istoriile sinistre pot continua. În anul 2003, după invazia forţelor occidentale în Irak, Uday şi fratele său Qusay au fost ucişi într-un schimb de focuri.

Pe cât de puternic, decis şi înţelept este considerat până astăzi artizanul victoriei Marii Britanii în cel de-Al Doilea Război Mondial, Winston Churchill, pe atât de departe de toate aceste însuşiri s-a dovedit fiul său, Randolph Churchill.

Jurnalist şi membru al Parlamentului, a demonstrat toată viaţa caracteristici ale unei afecţiuni cunoscute astăzi drept „personalitate bipolară”, mai exact o schimbare bruscă de atitudine în fracţiune de secundă.

Dacă astăzi ea este diagnosticată şi se poate trata, în urmă cu şapte decenii nu se putea vorbi despre aşa ceva.

Comportamentul public scandalos al lui Randolph, l-a adus de mai multe ori în faţa justiţiei, l-a determinat pe tatăl său să refuze să-l mai recunoască drept fiu. Urmașul lui Churchill s-a stins în uitare, în 1968.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii