Colocasia esculenta favorizează transferul de fluide între membrane și țesuturi

Rădăcina plantei colocasia esculenta este în realitate partea rigidă, groasă, a tulpinei plantei. Varietatea numită „urechi de elefant” este celebră pentru calitățile sale dietetice, iar la nivel mondial sunt cultivate sute de milioane de tone de plantă în fiecare an.
Colocasia esculenta stă la baza alimentației multor popoare din Africa, India și insulele asiatice. Proprietăți terapeutice remarcabile completează în mod fericit valoarea nutrițională a rădăcinii de taro, notează organicfacts.net.
Unul dintre cele mai importante efecte ale consumului de rădăcină de taro este îmbunătățirea digestiei.
O singură porție din această rădăcină asigură 27% din necesarul zilnic de fibre, aspect extrem de important în menținerea bunei funcționări a sistemului digestiv. Rădăcina se poate consuma zilnic, fiartă timp de 15 minute în apă cu sare.
Potasiul pe care îl conține rădăcina de taro este un mineral esențial pentru buna funcționare a inimii, planta flexibilizând arterele și îmbunătățind transferul de fluide între membrane și țesuturi.
De asemenea, aportul de potasiu este legat de menținerea în condiții optime a capacităților cognitive, în special a memoriei, ceea ce face din taro un aliat pe direcția întârzierii instalării bolilor asociate înaintării în vârstă.
Prin conținutul de vitamine – A și C – și antioxidanți, planta nu doar elimină urmările acțiunii nocive a radicalilor liberi, dar îmbunătățește răspunsul sistemului imunitar la agresiunile externe.
De asemenea, substanța criptoxantină, care se găsește în rădăcina de colocasia esculenta, a fost pusă de mai multe studii în legătură directă cu scăderea riscului de apariție a cancerului de plămâni și al cavității bucale.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu