Cunoaste lumea

Noutăți

Cine a făcut primul Om de Zăpadă? (Foto)

  •  
  •  
  •  

Documentația primului om de zăpadă este neclară. Cu toate acestea, Bob Eckstein, autorul cărții The History of the Snowman – Istoria omului de zăpadă, a documentat oamenii de zăpadă din Evul Mediu prin cercetarea reprezentărilor artistice din muzeele, galeriile de artă și bibliotecile europene.

Cea mai veche documentație pe care a găsit-o a fost o ilustrare marginală dintr-o carte din 1380, găsită în Koninklijke Bibliotheek din Haga (Norvegia).

Cea mai veche fotografie cunoscută a unui om de zăpadă a fost făcută în 1853 de fotograful galez Mary Dillwyn, al cărei original se află în colecțiile Bibliotecii Naționale din Țara Galilor.

Un personaj celebru întruchipat de un om de zăpadă este Frosty, omul de zăpadă titular din popularul cântec de sărbători „Frosty the Snowman” (adaptat mai târziu în filme și programe speciale de televiziune), care a fost adus prin magie la viață de vechea pălărie de mătase folosită pe cap.

Oamenii de zăpadă pot fi, de asemenea, o temă pentru jucării, costume și decorațiuni. Ei au fost prezentați pe timbrele de Anul Nou, de exemplu, în SUA, Rusia și în alte state post-sovietice.

Un moment obișnuit pentru decorațiunile cu tematică de om de zăpadă este în perioada sărbătorilor de iarnă și sezonului de Crăciun, când este sărbătorit. Unele opțiuni pentru deserturi cu tematică de om de zăpadă includ înghețată, marshmallows și macaroons.

Recordul pentru cel mai mare om de zăpadă din lume a fost stabilit în 2008 în Bethel, Maine. Omul de zăpadă, care era de fapt o femeie, avea o înălțime de 37,21 m și a fost numită în onoarea Olympiei Snowe, un senator american care reprezintă statul Maine.

Recordul anterior a fost un om de zăpadă construit în Bethel, Maine, în februarie 1999. Omul de zăpadă a fost numit „Angus, Regele Muntelui” în onoarea guvernator ului din Maine, Angus King. Avea 34,62 m înălțime și cântărea peste 4.080.000 kg.

În decembrie 2016, cel mai mic om de zăpadă a fost creat într-o unitate de nano-fabricare de la Universitatea din Western Ontario. Era format din trei sfere silice de aproximativ 0,9 microni, brațe și nas de platină și o față realizată de un fascicul de ioni.

Foto: burst shopify Nicole De Khors, Amanda Kirsh, Brodie Vissers, wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii