China a testat cu succes o rachetă hipersonică capabilă să treacă de sistemele de apărare antirachetă similare cu cel de la Deveselu

China a testat cu succes o rachetă hipersonică capabilă nu doar să transporte focoase nucleare, ci să evite și sistemele de apărare antirachetă existente. Starry Sky-2 sau Xingkong-2 își va putea schimba direcţia în timpul zborului, lucru ce o va face extrem de dificil de interceptat, iar rachetele cu explozibil nuclear vor atinge o viteză maximă de 7.344 de km/h (2Km / secundă) sau Mach 6, de șase ori viteza sunetului, putând foarte ușor să treacă de scuturile antirachetă amplasate în mai multe părți ale lumii. Cei de la China Academy of Aerospace Aerodynamics (CAAA) au declarat recent că ultimele teste de zbor au fost realizate într-o regiune secretă din nord-vestul ţării și au fost „un succes uriaș”, iar țara lor este în prezent la același nivel din punct de vedere al dezvoltării focoaselor hipersonice cu Rusia și Statele Unite.
China a fost mult timp suspectată de construirea unui arsenal de arme hipersonice, dar acest nou zbor de testare este prima dovadă că tehnologia este în curs de dezvoltare, notează cei de la daily mail. Potrivit rapoartelor date publicității, racheta hipersonică testată acum a reuşit să menţină o viteză de 5,5 ori mai mare decât cea a sunetului, timp de 400 de secunde, la o altitudine de 30 de kilometri.
„Testul a fost pus în practică după îndelungi cercetări în domeniu. Rachetele hipersonice pot învinge sistemele antirachetă existente deoarece sunt proiectate să își schimbe direcția în timpul zborului. Aceste rachete nu urmează un arc balistice previzibil, ca proiectilele convenționale, ceea ce le face mult mai greu de urmărit și interceptat. Avionul a aterizat „întreg” în zona țintă desemnată. Cu toate acestea, această tehnologie nu este încă pregătită să fie lansată.”, se spune într-o declarație pentru CAAA.
Nici americanii nu stau deoparte și cercetează intens acest nou tip de rachetă. În iunie, o primă rachetă hipersonică americană a făcut un pas mai aproape spre a deveni realitate. Compania de apărare Lockheed Martin a dezvăluit detalii despre un contract de 928 milioane de dolari pentru a realiza o rachetă care se va deplasa cu de peste cinci ori viteza sunetului. În prima fază, echipa va finaliza cerințele sistemului înainte de a trece la proiectarea, testele de zbor și producția și implementarea inițială. Lucrările la rachete ultra-rapide au loc în Huntsville, Alabama, Valley Forge, Pennsylvania și Orlando, Florida, potrivit celor de la Lockheed Martin.
sursa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6034427/China-tested-hypersonic-aircraft-called-Starry-Sky-2-fire-nuclear-missiles.html
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu