Centrul de promovare și educație despre Delta Dunării

A fost inaugurat Centrul de promovare și educație despre Delta Dunării și păsări la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din capitală. Aici vor fi organizate activități educative, de informare și de agrement cu lotci din Deltă. Vor fi realizate și insule artificiale pentru cuibărit și lotci din Deltă pe lacul Herăstrău. Centrul va deveni o vitrină a turismului din Delta Dunării în București.
„Încercăm câteva proiecte-pilot prin care le arătăm oamenilor că se poate face și acest gen de turism. Problema este că turismul Deltei este unul de week-end, făcut nu neapărat de aceia care doresc să vadă Delta așa cum e. Ideea este să atragem alt gen de turiști, cei care vin cu plăcere, să vadă în ce condiții trăiesc oamenii, chiar să locuiască alături de ei”, a declarat Ivan Patzaichin la deschiderea oficială a centrului (13 mai 2016).
Centrul face parte din proiectul Crișan + Caraorman + Mila 23: Ecoturism pentru viitor, finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, în cadrul Fondului ONG în România și implementat de Asociația „Ivan Patzaichin — Mila 23” în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română (SOR).
„Am promovat România întotdeauna. Am purtat cu mândrie și cu mare onoare România pe piept, dar acum încerc să promovez Delta pentru că mă simt cumva răspunzător sau chiar obligat față de oamenii de acolo, pentru că de la ei am învățat ce înseamnă să fii om, să îi respecți pe cei din jurul tău și să ai pretenție să fii respectat”, a declarat Ivan Patzaichin pentru agerpres.
foto ecoturism.ecodeltadunarii.ro
„Delta Dunării merită promovată mai mult decât este în prezent. Și străinii sunt uneori uimiți când le spunem că în România există singura deltă din Europa”, a afirmat Paula Popoiu, managerul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.
foto ecoturism.ecodeltadunarii.ro
Proiectul Crișan + Caraorman + Mila 23 – Ecoturism pentru viitor va crea premisele promovării și dezvoltării unei destinații ecoturistice de marcă proprie în Delta Dunării, prin definirea unei identități comune a zonei formate de triunghiul de localități Crișan – Mila 23 – Caraorman. Proiectul va constitui un model de dezvoltare durabilă în Deltă. Proiectul este realizat de Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română (SOR), și se bucură de sprijinul unor parteneri strategici relevanți: Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Primăria Crișan, Asociația de Ecoturism din România.
Proiectul abordează unitar triunghiul comunităților, prin acțiuni individuale la nivelul fiecăreia și consolidat la nivelul întregii zone, pentru creșterea atractivității triunghiului Crișan – Caraorman – Mila 23 ca destinație turistică unitară. (ecoturism.ecodeltadunarii.ro)
foto ecoturism.ecodeltadunarii.ro
surse: ecoturism.ecodeltadunarii.ro, agerpres,
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Respect Ivan Patzaichin ! Oare cum ar arata tara asta daca am avea mai multi oameni ca dumnealui si un stat care macar sa nu bage bete in roate, daca de altceva nu e in stare?