Cele mai bântuite locuri din România…

În România se află locuri pline de mister şi legendă. Sunt acele tărâmuri unde vântul nu bate şi au loc fenomene descrise ca fiind paranormale.
Sunt numeroase locuri din România considerate bântuite sau în care se întâmplă lucruri ce sfidează raţionalul. Pădurile ocupă un loc aparte în tradiţia locurilor bântuite.
Multe dintre acestea sunt stranii, unele populate cu arboret deformat şi siluete enigmatice. O astfel de pădure are o reputaţie de coşmar, un adevărat triunghi al Bermudelor carpato-danubiano-pontic, în care paranormalul este la el acasă.
Este vorba despre Pădurea Hoia Baciu, situată în vestul localităţii Cluj-Napoca, potrivit adevarul.ro. Încă din anii comunismului, acest loc a devenit celebru în toată lumea pentru activităţile paranormale.
Deşi relativ recentă popularizată, această pădure de stejar este renumită pentru „blestemăţiile” sale încă din Evul Mediu. Practic, de la primii paşi în pădure teama pătrunde în sufletul drumeţului.
Mărturiile spun că frica este însoţită de greaţă, ameţeli şi senzaţia de a fi în permanenţă urmărit de cineva. Mai mult decât atât, tehnicianul-militar Emil Barnea, la sfârşitul anilor 1960, spunea că în pădurea Baciu a văzut inclusiv OZN-uri.
Pădurea a fost studiată din punct de vedere al efectelor paranormale încă din perioada comunistă, de către biologul Alexandru Sift. Mai apoi au venit amatori de paranormal, dar şi specialişti în acest domeniu din toată Europa.
Localnicii, aşa cum au făcut-o şi înaintaşii lor, o evită, ca pe un mare rău şi un loc blestemat. Deşi a fost studiată, pădurea Hoia Baciu şi-a păstat secretele.
Pădurea Hoia Baciu nu este singura zonă forestieră considerată un loc al răului. Pe tot teritoriul României, sunt astfel de păduri blestemate.
Pădurea Radovan, din Dolj, este un astfel de loc considerat bântuit. Se spune că satele din jur sunt terorizate de apariţia unei mirese fantomatice. La fel şi cei care se aventurează în adâncurile pădurii.
Legenda spune că este o fată care a venit în Radovan pentru a se angaja la un gospodar. Fiind frumoasă, acesta a violat-o. Rămasă însărcinată şi ruşinată de sătean, fata s-a spânzurat în pădure. De atunci, legenda spune că fata bântuie zona. Mai mult decât atât, un grup de tineri susţin că ar avea şi un video cu apariţia fantomatică în pădure.
Bântuită ar fi şi pădurea Trivale de la Piteşti, unde sunt numeroase legende privind apariţii fantomatice şi ritualuri satanice.
Pădurea Călugăreasca, din Bărăgan, îşi are şi ea poveştile ei. În acest loc se spune că nici vântul nu bate, iar suflete neliniştite bântuie. Legenda spune că în această pădure călugării care şi-au făcut schit într-o poiană au fost schingiuiţi şi omorâţi în chinuri de turci. De atunci bântuie acest loc.
De fantome nu duce lipsă nici o pădure de lângă localitatea Cerbu, comuna Copălău, judeţul Botoşani, dar nici Pădurea Boldu-Creţeasca, de lângă Bucureşti.
De asemenea, vechile cetăţi şi castele sunt prin tradiţie locuri bântuite şi se altfel se află în topul preferinţelor amatorilor de senzaţional. Cum teritoriul de astăzi al României a fost locuit din cele mai vechi timpuri şi a fost şi martorul unor crime şi atrocităţi ale vremii, fantomele nu întârzie să apară în vechile lăcaşuri.
Cele mai renumite sunt Castelul Banffy sau Cetatea de la Poienari. În primul se spune că se aud zgomote inexplicabile şi este bântuit de fantome ale celor ucişi mişeleşte. Cetatea Poienari este un loc legat de voievodul Vlad Ţepeş şi automat a reuşit să aprindă imaginaţia.
De altfel, legenda spune că, pentru construirea acestui „cuib de vulturi”, au murit sute de oameni, chinuiţi să muncească până la epuizare. Spiritele lor ar bântui încă locul.
De notorietate este şi castelul Iuliei Haşdeu, de la Câmpina. Castelul adolescentei moarte înainte de vreme a fost construit de Bogdan Petriceicu Haşdeu tocmai în urma unor activităţi paranormale.
Cărturarul român a ridicat palatul la „indicaţiile” fiicei sale moarte, care i-au fost transmise acestuia prin şedinţe de spiritism. Se spune că aici Haşdeu lua legătura cu sufletul copilului. Şi astăzi se vorbeşte despre zgomote misterioase, despre cântece la pian şi de spiritul lui Haşdeu urlând ca un lup.
Imaginaţia oamenilor a umplut de fantome şi Castelul Corvineştilor, Branul sau conacele boierilor în care au avut loc crime sau morţi misterioase.
Totodată, deşi nu este castel, o casă de pe Manta Roşie din Iaşi, este şi ea considerată unul dintre cele mai înfiorătoare şi bântuite locuri din România.
A fost în secolul XIX locuinţa ultimului călău al Iaşiului, Gavrilă Buzatu. Unii oameni de prin partea locului spun că fostul călău, dar şi victimele sale bântuie locul.
Nu doar conacele, castelele, pădurile şi smârcurile sunt bântuite, după cum spun legendele, ci şi drumurile.
e exemplu, la Găeşti există Troiţa Miresei, un loc unde, în 1936, o femeie murea în ziua nunţii sale, în urma unui accident rutier. De atunci, drumul ar fi bântuit de această mireasă neîmpăcată.
În orice loc însemnat de un cumplit accident rutier sunt şi fantome. În judeţul Botoşani, localnicii din Dolina vorbesc despre apariţiile stranii ale unor victime ale accidentelor rutiere de pe drumul Botoşani-Dorohoi, renumit pentru numărul mare de morţi.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu