Cunoaste lumea

Noutăți

Ceaiul matcha – relaxare fără somnolență

  •  
  •  
  •  

Matcha este o formă specială de ceai verde. Se consumă frunzele integrale, care au fost fin mărunțite și transformate în praf.

Delicioasa băutură cu același nume este binecunoscută pentru beneficiile pentru sănătate, inclusiv împotriva cancerului, notează „Daily Mail”.

Cercetătorii de la Universitatea din Salford, Marea Britanie, au descoperit că acest ceai are capacitatea de a menține celulele cnceroase în stare de letargie prin abilitatea de a le „tăia” alimentarea cu energie.

Potrivit specialistului Michael Lisanti, care a condus testele de laborator, ceaiul a trecut celulele canceroase „într-o stare latentă, din care, nealimentate cu energie, au devenit inactive și au sucombat”.

Cercetătorii consideră că în viitor matcha ar putea fi utilizat în același fel în care este folosită în prezent rapamicina, un medicament anticancer.

În plus față de abundența de vitamine și minerale, matcha este bogat în antioxidanți asociați cu protecția împotriva bolilor de inimă, precum și cu o mai bună reglare a glicemiei, reducerea tensiunii arteriale și efecte antiîmbătrânire.

Un alt polifenol din matcha, numit EGCG, a fost atestat prin studii riguroase că poate stimula metabolismul.

Totodată, pregătirea ceaiului matcha este în centrul ceremoniilor de ceai japoneze și de foarte mult timp a fost legată de starea zen.

Savurarea ceaiului matcha în liniște și în armonie cu natura poate reprezenta o relaxare prefectă, având urmări benefice și în ceea ce privește reducerea cortizolului, scăderea tensiunii arteriale și contribuie la menținerea stării de veghe natural fără să genereze somnolență.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii