Ce știm despre Profiterol?

Produsul de patiserie Choux, ingredientul cheie al profiterolurilor, se spune că a fost inventat de bucătarul șef de la curtea lui Catherine de Medici, care venise în Franța din Florența ei natală pentru a se căsători cu Henric al II-lea.
Rețeta originală s-a schimbat odată cu trecerea anilor, pe măsură ce arta bucătarului a început să se dezvolte în jurul secolului al XVII-lea.
Un patiser pe nume Avice a perfecționat patiseria la mijlocul secolului al XVIII-lea și a creat chifle choux, „pâte à Popelin” devenind cunoscut sub numele de „pâte à choux”, deoarece din el se făceau doar chifle choux.
În secolul al XIX-lea, Antoine Carême a perfecționat rețeta, aceeași rețetă de patiserie choux ca și astăzi.
Pufurile cu cremă au apărut în meniurile restaurantelor din SUA din 1851. Târgul de stat din Wisconsin, SUA, este cunoscut pentru pufurile sale uriașe de cremă.
Profiterolul este servit în scena banchetului din filmul Victoria și Abdul din 2017, în care reginei Victoria este văzută că îi face mare plăcere să devoreze porția de desert!
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu