Ce semnifică de fapt un avatar? (Foto)

Conceptul de avatar a fost dezvoltat și rafinat în textele hinduse. O abordare a fost identificarea avatarelor complete și parțiale. Krishna, Rama și Narasimha erau avatare complete, în timp ce altele erau avatare parțiale.
Unii au declarat, afirmă cercetătorul Noel Sheth, că fiecare creatură vie este un avatar al lui Vishnu.
Textul Pancharatra al Vaishnavismului declară că avatarul lui Vishnu le include pe cele care sunt directe și complete, indirecte și înzestrate, cosmice și mântuitoare, interioare și inspiraționale, consacrate și sub formă de imagine.
Traducerea lui avatar ca „încarnare” a fost pusă sub semnul întrebării de către teologii creștini, care afirmă că o întrupare în carne este imperfectă, în timp ce avatarul este mitic și perfect.
Conceptul teologic despre Hristos ca întrupare, așa cum se găsește în hristologie, prezintă conceptul creștin de întrupare.
Termenul avatar în hinduism se referă la actul diferiților zei care iau o anumită formă pentru a îndeplini o anumită sarcină care, de cele mai multe ori, aduce înapoi dharma.
Conceptul de avatar este total real și este larg acceptat în toată India. Avatarele sunt adevărate întruchipări ale perfecțiunii spirituale, una condusă de scopuri nobile, în tradițiile hinduse precum Vaishnavism.
Conceptul de avatare în hinduism nu este incompatibil cu concepția naturală printr-un act sexual, care este din nou diferit de conceptul creștin al Nașterii Fecioarei.
Termenul este cel mai frecvent găsit în contextul zeului hindus Vishnu. Cea mai veche mențiune despre Vishnu manifestată sub formă umană pentru a stabili Dharma pe Pământ, folosește alți termini.
În textele epocii medievale, cele compuse după secolul al VI-lea d.Hr., apare versiunea substantivului avatar, unde înseamnă întruchiparea unei zeități. Ideea proliferează ulterior, în poveștile puranice pentru multe zeități.
Termenul avatar, în uz colocvial, este, de asemenea, un epitet sau un cuvânt de venerație pentru orice ființă umană extraordinară care este venerată pentru ideile sale.
În unele contexte, termenul avatar înseamnă doar „un loc de aterizare, loc de pelerinaj sacru”, sau doar „atingerea obiectivelor cuiva după efort”, sau retraducerea unui text într-o altă limbă.
Termenul avatar nu este unic pentru hinduism, chiar dacă termenul provine din hinduism. Se găsește în doctrina Trikaya a budismului Mahayana, în descrierile pentru Dalai Lama în budismul tibetan și în multe culturi antice.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu