Cunoaste lumea

Noutăți

Ce reprezintă acest inel de culoare verde în jurul gălbenușului? Sunt bune pentru consum aceste ouă?

boiled eggs
  •  
  •  
  •  

Pentru că tot suntem în plin sezon al sărbătorilor, iar ouăle umplute nu lipsesc din meniul festiv, iată ce ar trebuie să ştim despre inelul verde care se formează în jurul gălbenuşului în momentul în care oul este fiert. În momentul în care tăiem în jumătate un ou fiert tare şi observăm un cerc gri-verzui în jurul gălbenuşului, este un semn că oul nu a fost fiert în mod corespunzător. Decolorarea reprezintă dovada că alimentul a fost fiert prea mult. Există şi o explicaţie ştiinţifică, potrivit căreia culoarea verde-gri al marginii exterioare a gălbenuşului de ou apare atunci când fierul aflat în compoziţia sa reacţionează cu hidrogenul sulfurat din albuş care se produce în momentul în care oul este mult prea fiert.

Pentru a evita acest proces de decolorare trebuie să reţinem faptul că oul trebuie fiert pentru o perioadă potrivită de timp, întrucât reacţia de decolorare are loc doar atunci când oul este mult prea fiert. Există mai multe metode de a fierbe oul perfect, însă metoda de mai jos şi sincronizarea timpului nu vor da greş. În primul rând, ouăle se gătesc într-o cratiţă care este suficient de mare pentru a păstra ouăle într-un singur strat. Apoi, ouăle se acoperă cu apă, se aduc la fierbere, după care se opreşte focul. Se pune un capac pe cratiţă. Se lasă în apa fiartă, timp de 15 minute. Și nu în cele din urmă trebuie să avem în vedere turnarea de apă rece peste ou, pentru a împiedica continuarea fierberii acestuia după ce l-am luat de pe aragaz.

sursa: https://www.huffpost.com/entry/green-rim-hard-boiled-egg_n_6464402?ec_carp=3971089701519902383
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii