Cunoaste lumea

Noutăți

Ce face mâncarea nedorită / junk food să fie considerată gunoi?

  •  
  •  
  •  

Cum este definită „mâncarea nedorită” pentru politicile alimentare precum taxele?

O combinație de categorie de alimente, procesare și nutrienți poate determina ce alimente ar trebui să facă obiectul politicilor legate de sănătate, potrivit unei noi analize care examinează trei decenii de politici alimentare din SUA, realizată de cercetătorii de la NYU School of Global Public Health și Friedman.

Mâncarea nedorită – un termen care descrie de obicei gustările și deserturile dulci sau sărate cu valoare nutritivă scăzută – reprezintă 15% din totalul caloriilor consumate în Statele Unite.

Există o recunoaștere tot mai mare a faptului că o dietă nesănătoasă provine din supraconsumul a ceea ce numim în mod colocvial junk food, a spus Jennifer Pomeranz, profesor asistent de politici și management de sănătate publică la NYU School of Global Public Health și primul autor al lucrării, studiu publicat în revista Milbank Quarterly.

Cu toate acestea, eforturile de a aborda concret și direct mâncarea nedorită sunt împiedicate de lipsa unei metode uniforme de definire a alimentelor nedorite în scopuri politice”.

În timp ce taxele pentru mâncarea nedorită nu sunt utilizate pe scară largă în Statele Unite, mai multe țări le-au implementat cu succes.

Ungaria taxează alimentele nesănătoase care se încadrează în anumite categorii și care au niveluri ridicate de nutrienți, cum ar fi zahărul și sarea – o abordare care a condus la un consum mai mic de junk food, la creșterea gradului de conștientizare cu privire la nutriție și i-a îndemnat pe producători să-și reformuleze produsele pentru a le face mai sănătoase.

În continuare, cercetătorii au concluzionat că analiza lor susține utilizarea taxelor pentru alimente nedorite implementate ca accize plătite de producători sau distribuitori, mai degrabă decât taxe de vânzare care trebuie administrate de comercianți cu amănuntul și plătite direct de consumatori.

Veniturile din accize pot fi alocate pentru anumite utilizări, inclusiv îmbunătățirea accesului la alimente sănătoase în comunitățile cu resurse reduse.

Un avantaj al accizelor: companiile alimentare pot fi motivate să-și reformuleze produsele pentru a fi mai sănătoase, pentru a evita impozitarea”, a declarat coautorul studiului, Sean Cash, de la Friedman School at Tufts.

Definirea alimentelor care urmează să fie impozitate nu este un exercițiu static, deoarece produsele existente sunt reformulate și mii de alimente noi ambalate sunt introduse în fiecare an – așa că modul în care taxăm alimentele nu este doar un instrument pentru a îndepărta consumatorii de cele mai puțin sănătoase opțiuni, ci de asemenea, pentru încurajarea inovațiilor sănătoase în ceea ce ajunge pe rafturile supermarketurilor.

Material oferit de Universitatea din New York

Foto bursshopify Matthew Henry


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii