Ce distrugem în organism când bem Coca-Cola?

Din ce în ce mai mulți adepți ai băuturilor răcoritoare încep să se îndedepărteze de obiceiul de a consuma aceste lichide nocive pentru organism.
În dorința de a alerta populația asupra efectelor nocive ale produselor coca-cola, un afiș onest face senzație pe plan mondial.
Fabio Pantoja din Nicaragua a reușit să comunice într-un limbaj care nu are nevoie de traducere, explicând prin desenul său care dintre organele umane sunt afeccate de această băutură.
O imagine dură la prima vedere, dar foarte sinceră, dorind să tragă un semnal de alarmă într-un secol în care suntem amenințați de cea mai proastă nutriție posibilă, de la cea mai fragedă vârstă.
Prima rețetă Coca-Cola a fost inventată în Columbus, Georgia, de către John Stith Pemberton, băutură denumită inițial Pemberton’s French Wine Coca, în 1885. Rețeta, modificată puțin până în prezent conține, în cea mai mare parte, zahăr, la care se adaugă coloranți și alte uleiuri menite să păstreze gustul distinctiv și să creeze dependență.
Cât de nocivă este coca-cola?
O cercetare recentă, publicată în revista Respirology, arată cum consumul constant de Coca-Cola este asociat cu diverse tulburări de respirație, inclusiv cu astmul și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). În plus, pierderea calciului din oase este un alt efect nedorit al băuturii răcoritoare și asta pentru că organismul uman folosește rezervele proprii pentru a face față atacului acidului fosforic și dioxidului de carbon în amestec cu apa din produs.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
sistemul osos se slăbește incet, incet…