Ce clădire a inspirat romanul lui Umberto Eco, „În numele trandafirului”?

Biserica Sacra di San Michele (Italia) este situată pe o bază stâncoasă și se ridică deasupra văii. Fațada bisericii duce la o scară, Scalone dei Morti („Scara morților”), flancată de arcade, nișe și morminte în care, până de curând, erau vizibile schelete de călugări morți (de unde și numele).
În vârful celor 243 de trepte se află Porta dello Zodiaco de marmură, o capodoperă a sculpturii din secolul al XII-lea.
La biserică se ajunge printr-un portal romanic din piatră gri și verde, construit la începutul secolului al XI-lea.
Biserica are o navă și două coridoare și prezintă elemente de arhitectură atât gotică, cât și romanică. Pe peretele din stânga este o frescă mare care înfățișează Buna Vestire (1505), în timp ce în Corul Vechi este un triptic de Defendente Ferrari.
Complexul cuprinde ruinele mănăstirii din secolele XII-XV, care avea cinci etaje. Se termină cu Torre della Bell’Alda („Turnul Frumosului Alda”) așa-numitul „Mormânt al Călugărilor”, rămășițele unei capele care reproduce, în planul său octogonal, Sfântul Mormânt al Ierusalimului.
Sacra di San Michele, uneori cunoscută sub numele de Abația Sfântul Mihail, este un complex religios de pe Muntele Pirchiriano, situat în partea de sud a Val di Susa, pe teritoriul municipiului Sant’Ambrogio di Torino, în orașul metropolitan Torino, regiunea Piemont din nord-vestul Italiei. Mănăstirea, care o mare parte din istoria sa a fost sub stăpânire benedictină, este acum încredințată rosminienilor.
O lege regională specială îl recunoaște drept „monument simbolic al regiunii Piemont”.
Această mănăstire monumentală a servit drept una dintre inspirațiile pentru cartea “În numele trandafirului” de Umberto Eco.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu