Cunoaste lumea

Noutăți

Catacombele San Gennaro – cel mai mare complex de catacombe creștine din sudul Italiei

  •  
  •  
  •  

Inițial, existau trei cimitire separate, dedicate, respectiv, Sfântului Gaudiosus, Sfântului Sever și Sfântului Ianuarie.

Aceste catacombe din Napoli (Italia) sunt diferite de omologii lor romani prin faptul că au pasaje mai spațioase de-a lungul a două niveluri.

Nivelul inferior este cel mai vechi, datând din secolele III-IV și poate fi de fapt locul unui cimitir precreștin anterior, cedat ulterior noii secte.

Se pare că a devenit un important loc de înmormântare religioasă abia după înmormântarea acolo a episcopului Agrippinus.

Al doilea nivel a fost cel extins astfel încât să cuprindă celelalte două cimitire adiacente.

Fundația San Gennaro extra Moenia este legată de Catacombele San Gennaro, cel mai mare complex de catacombe creștine din sudul Italiei.

Prima structură a fost probabil rezultatul fuziunii a două locuri de înmormântare antice, unul din secolul al II-lea d.Hr. care conținea rămășițele Sfântului Agripin din Napoli, primul sfânt patron al Napoli, și situl din secolul al IV-lea d.Hr. care conținea rămășițele Sfântului Ianuarie, hramul orașului.

Locul a fost sfințit lui Gennaro (Ianuarie) în secolul al V-lea, cu ocazia înmormântării acolo a rămășițelor sale, care au fost ulterior duse la Catedrala din Napoli de către episcopul Ioan al IV-lea (842-849) în secolul al IX-lea.

Pe măsură ce zonele de înmormântare au crescut în jurul rămășițelor lui Gennaro, la fel au crescut și locurile de cult subterane pentru credința creștină în creștere.

Un exemplu timpuriu de utilizare religioasă a catacombelor este Bazilica lui Agrippinus datând din secolul al IV-lea.

Un altar și un scaun sunt sculptate din tuf creând un loc de întâlnire pentru închinători.

Alte spații rituale au inclus un confesionar, cristelniță, o masă de tuf sculptată folosită ca loc pentru un consignatorium (zonă pentru confirmare) sau masă „oleorum” pentru uleiuri sfinte și, eventual, chilii monahale și pustnice.

Până în secolul al XI-lea, catacombele au fost locul de înmormântare al episcopilor napolitani, inclusiv Quodvoltdeus, episcopul exilat de Cartagina care a murit în anul 450 d.Hr.

Între secolele al XIII-lea și al XVIII-lea, catacombele au fost victimele unor jafuri severe. Restaurarea catacombelor a fost posibilă numai după transferul rămășițelor osoase într-un alt cimitir.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, catacombele au fost folosite de populația locală ca loc de adăpost.

Catacombele au fost redeschise în 1969 de către Arhiepiscopul Napoli, iar săpăturile moderne au început în 1971.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii