Castelul hotel din Canada (Foto)

Château Frontenac este unul dintre marile hoteluri feroviare din Canada, construite de Canadian Pacific Railway.
Stilul arhitectural Châteauesque folosit în întregul hotel va servi mai târziu ca un șablon pentru alte mari hoteluri feroviare canadiene ridicate la sfârșitul secolului al XIX-lea până la începutul secolului al XX-lea.
Designul turnului central, asemănător cetății, este derivat din medieval și castele găsite în toată Valea Loarei din Franța.
Elementele de stil castelean includ profilul asimetric al hotelului, cu acoperișuri înclinate abrupte, turnuri circulare și poligonale masive și turnulețe, frontoane și lucarne ornamentate și coșuri înalte.
Baza exterioară a hotelului este realizată în mare parte din piatră gri, cu structură de oțel care trec prin clădire, placare cu cărămidă Glenboig.
Materialele care alcătuiesc interiorul clădirii includ lambriuri de mahon, scări de marmură, piatră sculptată, fier forjat și rotunji de sticlă.
Hotelul atrage, de asemenea, anumite elemente din stilul de arhitectură victorian, cu suprafețe bogate policromatice pe tot exteriorul său.
Construit în 1892–1893, Château Frontenac a fost proiectat inițial de arhitectul Bruce Price.
Planul lui Price prevedea un hotel în formă de potcoavă, alcătuit din patru aripi de lungime inegală, conectate în unghiuri obtuze.
Camerele publice reprezentau majoritatea primelor două etaje ale designului lui Price.
Propunerea inițială prevedea o structură pătrată, totuși finalizarea Terasei Dufferin a condus la dezvoltarea unei clădiri mai pitorești.
De la finalizarea sa, hotelul a suferit mai multe extinderi și renovări majore conduse de mai mulți arhitecți și firme de arhitectură diferite.
William Sutherland Maxwell a condus două extinderi majore ale hotelului, una în 1908–1909 și alta în 1920–1924 (co-condus împreună cu fratele său, Edward Maxwell).
Renovările din anii 1990 au fost conduse de Arcop, o firmă de arhitectură cu sediul în Montreal. Hotelul a fost din nou extins în 1993, cu adăugarea unei noi aripi.
Accesul la intrarea principală a hotelului este marcat de mai multe porți-cochère cu lucarne mari și o cupolă.
Porte-cochère conduce oaspeții în curtea centrală a hotelului, precum și la intrarea în holul principal al hotelului.
Clădirea are o înălțime de 80 de metri, conținând 18 etaje formate în principal din camere de oaspeți și alte facilități ale hotelului.
După adăugarea celui mai înalt turn în 1924, hotelul a devenit cea mai înaltă clădire din Quebec City. A rămas cea mai înaltă clădire a orașului până în 1930, când Edifice Price a fost finalizat chiar la nord-vest de hotel.
Deși mai multe clădiri din orașul Quebec sunt mai înalte, hotelul continuă să dețină o poziție proeminentă în orizontul orașului, deoarece este cocoțat pe o pelerină înaltă cu vedere la râul Saint Lawrence.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu