Cunoaste lumea

Noutăți

Căpșunile și roșiile, alimente care contribuie la hidratarea organismului

  •  
  •  
  •  

Apa este esențială pentru organism și pentru ca acesta să poată funcționa optim, este recomandat consumul de lichide dar și de alimente cu un conținut ridicat de apă.

Însă de ce este atât de importantă hidratarea?

Consumând o cantitate suficientă de apă, pielea și părul își păstrează strălucirea și sănătatea, în plus, poate contribui la prevenirea bolilor și îmbunătățește starea generală de sănătate a organismului.

Apa poate avea un efect pozitiv asupra sistemului cognitiv, poate stabiliza emoțiile și chiar poate combate anxietatea.

Totodată, corpul depinde de apă pentru a-și menține temperatura, pentru a elimina toxinele și pentru a lubrifia articulațiile și nu în ultimul rând, pentru a supraviețui.

Căpșunile

Căpșunile au un conținut de peste 90% apă, vitamina C și antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi.

De asemenea, sunt bogate în fibre și sărace în calorii, o cană de căpșuni proaspete are doar 49 de calorii, aproximativ 150 la sută din vitamina C zilnică, 3 grame de fibre, fier, vitamina B6, acid folic și magneziu.

Roșiile

Roșiile conțin aproximativ 95% apă și sunt excelente pentru hidratarea organismului.

Indiferent de sortiment, roșiile sunt o sursă bună de vitamina A, importantă pentru menținerea sănătății pielii, a ochilor și a sistemului imunitar.

În plus, conțin vitamina C, antioxidanți și licopen, un carotenoid responsabil pentru culoarea roșie caracteristică.

„Apa este cea mai bună soluție pentru a rămâne hidratat, însă și alte băuturi și alimente pot contribui la rehidratarea corpului.

Sucurile de fructe și legume, laptele, ceaiurile din plante și chiar berea fără alcool pot fi opțiuni viabile.

Berea fără alcool este totodată o sursă importantă de minerale, vitamine și antioxidanți, având un nivel caloric redus, de doar 105 calorii într-un pahar de 250 ml”, spune dr. Corina Zugravu, Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Beneficiile hidratării corespunzătoare

  • Apa ajută la pierderea în greutate – apa stimulează metabolismul, ceea ce poate ajuta în procesul de slăbire. De asemenea, menține senzația de sațietate, prevenind astfel supraalimentarea.
  • Apa previne constipația – deși consumul de alimente bogate în fibre îmbunătățește digestia, aceasta nu este singura modalitate de a preveni constipația. Pentru un tranzit intestinal bun, consumul de lichide poate fi la fel de benefic. În plus, pe măsură ce apa ajută la digerarea alimentelor, contribuie totodată și la absorbirea nutrienților, vitaminelor și mineralelor.
  • Hidratarea menține creierul în stare optimă – pentru o acuratețe a sistemului cognitiv, creierul are și el nevoie de hidratare corespunzătoare. Lipsa hidratării adecvate va conduce inevitabil la o lipsă de concentrare și epuizare.

Sursa: www.beresanatatenutritie.ro

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii