Cunoaste lumea

Noutăți

Camembert, faimoasa brânză cu mucegai alb

  •  
  •  
  •  

Brânza Camembert a fost făcută pentru prima dată în 1791 de Marie Harel, un fermier din Normandia, după sfatul unui preot venit din orașul Brie.

Ea este creditată pentru că a rafinat o rețetă de brânză existentă anterior din regiunea Pays d’Auge și a lansat-o în întreaga lume.

Marie și-a transmis secretele fiicei sale, al cărei soț, Victor Paynel, i-a oferit lui Napoleon al III-lea una dintre cele mai bune brânzeturi ale soției sale, primind astfel sigiliul său regal de aprobare.

Originea brânzei cunoscute astăzi drept Camembert se bazează pe începuturile industrializării procesului de fabricare a brânzei la sfârșitul secolului al XIX-lea.

În 1890, inginerul M. Ridel, a conceput cutia de lemn care era folosită pentru transportul brânzei, ușurând astfel transportul ei pe distanțe mai mari, în special în America, unde a devenit foarte populară. Aceste cutii sunt folosite și astăzi.

Brânza era renumită pentru trupele franceze în timpul Primului Război Mondial, devenind astfel ferm fixată în cultura populară franceză.

Are multe alte roluri în cultura, literatura și istoria franceză. Acum este cunoscută la nivel internațional și multe soiuri locale sunt produse în întreaga lume.

Soiul numit Camembert de Normandie a primit o denumire de origine protejată în 1992, după AOC inițial din 1983.

Camembert AOC poate fi făcută numai din lapte crud, nepasteurizat de la vaci normande.

Problemele cu reglementările de igienă au cauzat restricții la import și vânzare în unele țări, în special în SUA, o variantă făcută din lapte pasteurizat este vândută în aceste teritorii.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii