Călătorii străini ignoranți pur și simplu nu înțeleg tradițiile budiste

Planul Japoniei de a renunța la svastici ca simbol al templelor provoacă reacții adverse.
Organizația oficială de fabricare a hărților din Japonia dorește să scape de simbolul budist manji (卍) care marchează amplasarea templelor pe hărțile orașelor, pe măsură ce străinii îl asociază cu svastica nazistă.
Va avea loc o consultare publică înainte de a se lua o decizie oficială, dar unii oameni din Japonia nu sunt mulțumiți.
Mulți spun că vechiul simbol sanscrit – care a fost adoptat în japoneză unde este pronunțat manji – a fost mult timp asociat cu budismul și cultura japoneză și că turiștii ar trebui să învețe acest lucru, notează bbc.
Ofițerul executiv GSI pentru cartografierea națională, Takayuki Nakamura, a recunoscut controversa, dar a spus că unii oameni vor să meargă și mai departe.
El a declarat pentru Japan Times: „Unii spun că ar trebui să schimbăm simbolurile pentru hărțile în limba japoneză cu această oportunitate, în timp ce alții spun că simbolurile tradiționale ar trebui să rămână deoarece trebuie să ne coordonăm cu agențiile guvernamentale conexe” a scris Manya Koetse pentru publicația what’s on weibo.
Confuzia dintre cele două simboluri este creată în mare parte de străini, scrie ziarul Sohu, care nu cunosc diferența. Se presupune că internauții japonezi se plâng de „călătorii străini ignoranți”, care pur și simplu „nu înțeleg tradițiile budiste”.
Ei nu ar trebui să protesteze împotriva utilizării sale – „Când ești la Roma”, ei spun: „fă așa cum fac romanii”.
Conform Enciclopediei Brittanica: În tradiția budistă, svastica simbolizează picioarele sau amprentele lui Buddha. Este adesea plasat la începutul și la sfârșitul inscripțiilor, iar budiștii tibetani moderni îl folosesc ca decor de îmbrăcăminte.
Odată cu răspândirea budismului, zvastica a trecut în iconografia Chinei și a Japoniei, unde a fost folosită pentru a denota pluralitatea, abundența, prosperitatea și viața lungă.
Foto În stânga, simbolul templului utilizat în prezent pe hărțile în limba japoneză, iar în dreapta este noul simbol propus pentru hărțile în limba străină.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu