Cunoaste lumea

Noutăți

Cafeaua Frappé

  •  
  •  
  •  

Numele frappé provine din franceză, unde descrie băuturile răcite cu gheață.

Începând cu secolul al XIX-lea, sunt documentate o varietate de băuturi reci cu cafea numite café frappé (à la glace), unele asemănătoare cu slush-urile, altele asemănătoare cafelei cu gheață.

Versiunea greacă a cafelei frappé, folosind cafea instant, a fost inventată în 1957 la Târgul Internațional de la Salonic.

Un reprezentant al companiei Nestlé, Giannis Dritsas, expunea un nou produs pentru copii, o băutură de ciocolată produsă instantaneu amestecând-o cu lapte și scuturând-o într-un shaker.

Angajatul lui Dritsas, Dimitris Vakondios, căuta o modalitate de a-și bea cafeaua instant obișnuită în timpul pauzei, dar nu a găsit apă fierbinte, așa că a amestecat cafeaua cu apă rece și cuburi de gheață.

Acest experiment improvizat a stabilit frappe-ul, care a crescut rapid în popularitate în Grecia.

Nestlé a valorificat băutura prin campanii intense de marketing în anii 1980, care au extins popularitatea băuturii și au lăsat numele de marcă Nescafé indisolubil legat de frappé.

În timp ce astăzi băutura este de obicei numită pur și simplu „frappé” în Grecia, în trecut era adesea numită „Nescafé frappé”.

O cafea frappé, cafea rece, frappé grecesc, Nescafé frappé, sau doar frappé este o băutură de origine grecească – cafea cu gheață făcută din cafea instant (în general, Nescafé uscat prin pulverizare), apă, zahăr și lapte.

Cuvântul este adesea scris frappe (fără accent). Cafeaua Frappe este printre cele mai populare forme de cafea în Grecia și Cipru și au devenit un semn distinctiv al culturii grecești de cafea în aer liber.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii