Bogdan Ţîrcă, tânărul care a revoluţionat tehnologia și care a refuzat un job la Twitter

După ce a absolvit liceul, Bogdan Ţîrcă din oraşul Ţicleni, jud. Gorj, a fost admis la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti. „Am observat un trend printre prietenii mei că nouă ne plăcea informatica şi cam atât. Nu prea avea tangenţe prea mari cu fizica, iar locul unde puteai să studiezi informatica, era Facultatea de Matematică-Informatică din Bucureşti. Acolo au ales să meargă prietenii mei, care erau mai mari decât mine, sau de o seamă cu mine şi acolo m-am îndreptat şi eu. Pot să spun că am învăţat mai multe în liceu decât în facultate la informatică, dar, în schimb, faptul că am avut destul de mult timp liber în facultate m-a ajutat să lucrez pe cont propriu şi să învăţ singur sau cu alţi prieteni“.
Bogdan Ţîrcă a urmat, anul trecut un stagiu de internship la renumita companie americană Twitter, unde a revoluţionat utilizarea acestui serviciu printr-o aplicaţie pe care a propus-o şi care a fost acceptată cu succes: inregistrearea şi folosirea aplicaţiei twitter pe telefonul mobil, conectându-te la acest serviciu prin intermediul numărului de telefon.
„Un prieten care fusese la un internship mi-a depus CV-ul la Twitter, iar după o săptămână am fost contactat. A urmat proba interviului. Am vorbit cu un interviator de la Twitter care mi-a dat un anumit lucru de făcut. Vorbeam telefonic şi scriam într-un editor text la care aveau şi ei acces. Trebuia să rezolv câteva probleme de algoritmică, similare cu cele date la liceu, la olimpiadă. A mers bine. Au fost patru teste online şi telefonice. Vor să vadă nu neapărat că eşti capabil să rezolvi o problemă, dar şi modul de abordare şi în care judeci rezolvarea problemei. Am fost acceptat în februaire 2014 şi am fost întrebat când vreau să vin şi le-am spus că în iunie, după ce termin facultatea. Am ajuns în SUA la 1 iulie şi am început activitatea. Am ajuns acolo cu încă doi români, unul dintre ei fiind prietenul care m-a recomandat. Acolo am mai dat peste câţiva români cu trei-patru ani mai mari. Am locuit împreună cu trei români şi la un moment dat ajunsesem şi patru. Ne-au plătit avionul, masa la birou şi cazarea, pentru care primeam 1000 dolari. A fost suficient. Pentru cheltuieli suplimentare aveam şi salariu, care era de câteva mii de dolari. Dacă erai angajat cu drepturi depline, aveai un salariu mai mare şi acţiuni care dublau salariul“, relatează Bogdan.
Reprezentanţii Twitter i-au propus să rămână angajat al societăţii, dar Bogdan a refuzat propunerea. Îl speria gândul că s-ar fi aflat la o depărtare aşa de mare de casă şi de oamenii dragi. În schimb, va urma un nou stagiu de internship la sucursala din Londra.
„Ei vroiau să mă angajeze full time, dar le-am spus că nu pot, pentru am master-ul de terminat şi le-am propus să mai fac un internship. Mi-au oferit un internshbip în America şi le-am spus că aş prefera în Anglia, pentru că e mai aproape de casă. Până la urmă au acceptat şi o să plec la Londra să lucrez“.
Bogdan speră să dea lovitura cu programul conceput de el şi prietenii săi. A lucrat la acest program după ce s-a întors din SUA. „După ce m-am întors din America, în decembrie anul trecut, mi-am dat seama că ideea era bună, dar produsul pe care îl făcusem nu era cel care îl vroiau oamenii. L-am pus pe pauză şi am început să regândim totul şi să venim cu un alt nume. Timp de două săptămâni am regândit totul, am refăcut şi ni s-a mai alăturat un alt băiat, iar acum echipa numără patru persoane. În acest fel s-a născut «Intersect», aceeaşi idee, dar cu o variantă mai îmbunătăţită a Wabbit. Aplicaţia e funcţională, dar e doar pe Android. E obligatoriu ca cele două persoane care intră în contact sau care trec una pe lângă cealaltă să aibă aplicaţia şi apare într-o listă. Poţi să-i dai un singur mesaj ca să nu fie spam, iar dacă răspunde, puteţi conversa. Prin intermediul GPS-ului se poate afla dacă persoana cu care vrei să intri în contact se află în apropierea ta. Aplicaţia caută toate persoanele din jurul locaţiei tale şi astfel reuşim să o identificăm. (…) Încercăm să strângem o rundă de investiţii de la oameni cu care am interacţionat şi care ar fi dispuşi să investească o anumită sumă de bani în proiectul nostru. Sunt vreo trei oameni interesaţi, care vor să bage între 5.000 şi 10.000 de euro fiecare“, explică Bogdan.
sursa: craiovaculturala, adevarul.ro, www.indexstiri.ro
foto: facebook
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Bogdan este fenomenal proiectul si scopul tau.
Poti incerca Crowd funding,probabil stii despre ce e vorba,daca nu poti sa ma contactezi te pot ajuta sa intrii pe piata prin forte proprii dar cu finantare obtinuta prin Net.
claudiuristea@yahoo.com
Adresa de email, pt. Bogdan