Beneficiile mentei

Grecii antici și-au aplicat menta pe brațe, crezând că îi va face mai puternici. Menta a fost folosită inițial ca plantă medicinală pentru a trata durerile de stomac și de piept.
Există mai multe utilizări în medicina tradițională și cercetări preliminare pentru o posibilă utilizare în tratarea sindromului de colon iritabil.
Mentolul din uleiul esențial de mentă (40–90%) este un ingredient al multor produse cosmetice și al unor parfumuri.
Mentolul și uleiul esențial de mentă sunt, de asemenea, folosite în aromoterapie, care poate avea uz clinic pentru a atenua greața postoperatorie.
Frunza, proaspătă sau uscată, este sursă culinară de mentă. Menta proaspătă este de obicei preferată față de menta uscată atunci când păstrarea mentei nu este o problemă.
Frunzele au o aromă caldă, proaspătă, aromată, dulce, cu un gust rece și sunt folosite în ceaiuri, băuturi, jeleuri, siropuri, bomboane și înghețate.
În bucătăria din Orientul Mijlociu, menta este folosită în preparatele de miel, în timp ce în bucătăria britanică și cea americană se folosește sosul de mentă și, respectiv, jeleul de mentă.
Menta este un aliment de bază în bucătăria indiană, folosită pentru aromatizarea curryului și a altor feluri de mâncare.
Menta este un ingredient necesar în ceaiul Touareg, un ceai popular în nordul Africii și țările arabe. Ceaiul în țările arabe este băut în mod popular în acest fel.
Băuturile alcoolice au uneori mentă pentru aromă sau garnitură, cum ar fi julep de mentă și mojito. Crème de menthe este un lichior cu aromă de mentă folosit în băuturi precum lăcusta.
Uleiul esențial de mentă și mentolul sunt utilizate pe scară largă ca arome în odorizante, băuturi, apă de gură antiseptică, pastă de dinți, gumă de mestecat, deserturi și bomboane, cum ar fi menta (bomboanele) și ciocolata cu mentă.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu