Cunoaste lumea

Noutăți

Beneficiile măceșelor și a apei de trandafir

  •  
  •  
  •  

Măceșele sunt bogate în vitamina C, sunt comestibile crude și ocazional sunt transformate în gem, jeleu, marmeladă și supă sau sunt preparate ca un ceai.

De asemenea, sunt presate și filtrate pentru a face sirop de măceșe. Măceșele sunt, de asemenea, folosite pentru a produce ulei de semințe de măceș, care este folosit în produse pentru piele și unele produse de machiaj.

Fructele multor specii de măceșe au niveluri semnificative de vitamine și au fost folosite ca supliment alimentar. Mulți trandafiri au fost folosiți în medicamentele pe bază de plante și populare.

Alte specii au fost folosite pentru probleme de stomac și sunt investigate pentru controlul creșterii cancerului.  În medicina premodernă, diarhodon este un nume dat diverșilor compuși în care trandafirii roșii sunt un ingredient.

Apa de trandafiri are o aromă deosebită și este folosită în bucătăria din Orientul Mijlociu, persan și din Asia de Sud, în special în dulciuri precum deliciul turcesc, barfi, baklava, halva, gulab jamun, kanafeh și nuga.

Petalele de trandafir sau mugurii de flori sunt uneori folosite pentru a aroma ceaiul obișnuit sau combinate cu alte ierburi pentru a face ceaiuri din plante.

O conservă dulce de petale de trandafir numită Gulkand este comună în subcontinentul indian. Frunzele și rădăcinile spălate sunt, de asemenea, uneori folosite pentru a face ceai.

În Franța, se folosește mult siropul de trandafiri, cel mai frecvent obținut dintr-un extract de petale de trandafir. În subcontinentul indian, Rooh Afza, un dovleac concentrat făcut cu trandafiri, este popular, la fel ca și deserturile congelate cu aromă de trandafiri, cum ar fi înghețata și kulfi.

Tulpinile florilor și lăstarii tineri de trandafiri roșii sunt comestibile, la fel ca și petalele (fără bazele albe sau verzi). Acestea din urmă sunt de obicei folosite ca aromă sau pentru a adăuga parfum alimentelor. Alte utilizări minore includ petale de trandafir confiate.

Cremele de trandafiri (fondant cu aromă de trandafir acoperit cu ciocolată, adesea acoperit cu o petală de trandafir cristalizat) sunt o rețetă tradițională englezească, disponibilă pe scară largă de la numeroși producători din Marea Britanie.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii