Arkaim…Stonehenge-ul Rusiei și un mister al lumii antice

Cu toții am auzit de Stonehenge. Dacă ai intra în jungla amazoniană și ai întreba băștinașii dacă au auzit de Stonehenge, probabil că răspunsul ar fi „da”.
Monoliții din Wiltshire sunt celebri și au intrat în cultura populară din lumea întreagă. Știai, însă, că Stonehenge nu este singurul cerc de monoliți din lume? De fapt, în lume există aproximativ 5.000 de astfel de structuri.
Unele dintre cele mai interesante monumente neolitice se află între granițele fostei Uniuni Sovietice, cum ar fi stâlpii de piatră Manpupuner, numiți și „Cei șapte uriași adormiți”.
Arkaim este unul dintre aceste locuri. Este considerat cel mai important și mai enigmatic sit arheologic din emisfera nordică.
Situl este învăluit în controverse și este uneori numit „Stonehenge-ul Rusiei”. Se află la granițele regiunii Celiabinsk, în Uralii de Sud, la nord de granița cu Kazahstan.
Situl a fost descoperit (mai bine zis, redescoperit) în 1987, de o echipă de arheologi ruși. Lumea arheologiei a fost cuprinsă imediat de un val de entuziasm.
Situl și vestigiile de aici au fost datate ca fiind din secolul XVII î.e.n., iar consensul este că așezarea a fost construită acum 4.000-5.000 de ani, ceea ce înseamnă că are aproximativ aceeași vechime cu a monumentului Stonehenge…
Mai mult: Incredibilia
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu