Anvers – oraș european al copacilor

Orașul european al copacilor este titlul și premiul acordat de Consiliul European pentru Arboricol.
Premiul este acordat anual unui oraș de către consiliu, ca recunoaștere a îngrijirii sale pentru copacii din zona sa urbană.
Arhitectura Anversului (Belgia) este un amestec de vechi și nou, cu o moștenire culturală care se întinde de la perioadele gotice și renascentiste până la designuri contemporane.
În secolul al XVI-lea, orașul a fost remarcat pentru bogăția cetățenilor săi. Cu toate acestea, incendiul a distrus mai multe clădiri vechi, cum ar fi casa Ligii Hanseatice de pe cheiurile nordice, în 1891. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul a suferit și daune considerabile din cauza bombelor V.
Anvers găzduiește, de asemenea, o multitudine de clădiri istorice în stil gotic, baroc și renascentist, cum ar fi Primăria Anvers, Catedrala Maicii Domnului, Biserica Sf. Iacob, Muzeul Vleeshuis și Biserica Sf. Carol Borromeo.
Orașul oferă o gamă variată de parcuri și zone de agrement pentru explorarea localnicilor și a turiștilor.
Una dintre cele mai populare atracții este Grădina Zoologică din Anvers. S-a deschis pe 21 iulie 1843, făcând-o una dintre cele mai vechi și mai faimoase grădini zoologice din lume.
Grădina zoologică se întinde pe o suprafață de 10 hectare și găzduiește peste 5.000 de animale din peste 950 de specii.
Grădina zoologică este situată chiar lângă Gara Centrală din Anvers, pe Koningin Astridplein. Grădina Zoologică din Anvers și-a jucat rolul în programele de conservare și reproducere pentru mai multe specii pe cale de dispariție, inclusiv okapi, calul Przewalski, păunul Congo, bonobo, tamarinul leu cu cap auriu, vidra europeană și căluțul de mare Knysna.
Ei participă la Programul european privind speciile pe cale de dispariție. La 1 ianuarie 1983, întregul parc (arhitectură și grădină) a fost catalogat ca monument.
Hobokense Polder, este o rezervație naturală situată în districtul Hoboken. Se întinde pe o suprafață de aproximativ 170 de hectare și este alcătuită din pajiști, câmpuri, zone umede și păduri.
Zona a fost folosită inițial în scopuri agricole, dar a fost transformată în rezervație naturală în anii 1990.
Grădina Botanică este o altă destinație populară pentru vizitatori, oferind o gamă largă de plante și flori exotice din întreaga lume.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu