Anul viitor va fi trimisă o navă spațială către… Soare. Sonda spațială va ajunge la cea mai apropiată distanță de până acum, față de astrul zilei!

În curând, NASA va dezvălui noi detalii despre misiunea de lansare, către Soare, a unei noi sonde spațiale. În cadrul proiectului numit „Solar Probe Plus”, va fi trimisă o navă spațială la o distanță de doar 4 milioane de mile față de Soare. Adică sonda spațială se va afla la o distanță de șapte ori mai apropiată de Soare decât orice altă navă spațială de până acum, explică cei de la NASA.
Acest lucru va înlesni studierea fizicii stelare și ne va ajuta să realizăm predicții mai exacte legate de meteorologia spațială. În cadrul planului „Solar Probe Plus”, nava spațială va fi lansată de pe Pământ în vara anului 2018. După cum informează Daily Mail, oamenii de știință implicați în program vor organiza o sesiune de informare publică miercuri, 31 mai 2017, dezvăluind o nouă perspectivă asupra acestei misiuni care ar putea răspunde, într-o zi, la o serie de întrebări privind mecanismele care stau în spatele evoluției stelelor și evenimentelor majore ce țin de meteorologia spațială.
Coroana solară este „atmosfera soarelui”, fiind constituită din plasmă. E destul de instabilă și produce vânturi solare care se deplasează prin spațiu cu viteze colosale, de milioane de kilometri pe oră. Nava trimisă către Soare în cadrul proiectului „Solar Probe Plus” va trebui să reziste la radiații nimicitoare și la temperaturi exterioare de până la 1377 grade Celsius, fiind dotată, în acest scop, cu un scut compozit de carbon cu grosimea de 11,43 cm.
Oamenii de știință își doresc de multă vreme să trimită o sondă în apropiere de atmosfera exterioară a Soarelui (coroana solară), pentru a înțelege mai bine vântul solar și proprietățile materiei pe care o transportă el prin spațiu. Nu putem ajunge la suprafața Soarelui, din cauza temperaturilor extreme, la care nu rezistă niciun material cunoscut de către om, dar sonda spațială se va apropia destul de mult de steaua care face posibilă viața pe Terra, pentru a putea obține informații noi.
Sursa: www.dailymail.co.uk
Autor: Tomi Tohaneanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu