Anul Nou vechi

Această datare tradițională a Anului Nou este uneori numită în mod obișnuit „ortodoxă”, deoarece se întoarce la o perioadă în care guvernele din Rusia și Europa de Est foloseau calendarul iulian, care este încă folosit de unele jurisdicții ale Bisericii Ortodoxe Răsăritene. Anul liturgic al Bisericii Ortodoxe Răsăritene începe de fapt în septembrie.
Anul Nou Vechi sau Anul Nou Ortodox este o sărbătoare tradițională informală, celebrată ca început de An Nou de calendarul iulian.
În secolele 20 și 21, Anul Nou Vechi cade pe 14 ianuarie în calendarul gregorian.
Tradiția Anului Nou Vechi s-a păstrat în Palestina, Iordania, Armenia, Belarus, Uzbekistan, Bosnia și Herțegovina (în principal printre sârbi), Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, Muntenegru, Moldova, Ucraina (Malanka), Țara Galilor (ca Hen Galan) și Elveția (ca alter Silvester).
În Scoția, Anul Nou Vechi are loc în mod tradițional pe 12 ianuarie. În prima jumătate a secolului al XX-lea, segmente mari ale comunității gaelice scoțiane au respectat încă sărbătoarea și astăzi, este încă marcată în South Uist și Eriskay ca Oidhche Challaig și ca Oidhche Challainn în Glenfinnan.
Tot în Scoția, orașul de coastă Burghead din Morayshire sărbătorește ajunul Anului Nou Vechi cu „The Burning o’ the Clavie”. Anul Nou Vechi este pe 12 ianuarie și în acest district.
Berberii din Africa de Nord (din Maroc până în Libia) sărbătoresc în mod tradițional Anul Nou pe „calendarul berber”, care este foarte aproape de calendarul iulian.
Din cauza anumitor erori de calendar, „Anul Nou Berber” este sărbătorit în unele zone pe 12, mai degrabă decât pe 14 ianuarie.
Aceeași zi este sărbătorită în țările vorbitoare de tamil ca și Thai Pongal, când soarele își încheie călătoria spre sud și începe să se miște spre nord.
Foto burst shopify
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu