Cunoaste lumea

Noutăți

Animale care se droghează…

  •  
  •  
  •  

Din instinct sau pentru a se apăra de dăunători, mai multe rase de animalele recurg la substanțe psihoactive.

Necuvântătoarele caută fructe fermentate, cu precădere elefanții, dar și cerbii, maimuțele sau porcii sălbatici. Și păsările au fost observate consumând fructe de pădure fermentate, generatoare de alcool, notează nationalgeographic.com.

Considerați printre cele mai inteligente animale, delfinii au relații complexe, pe care oamenii abia au început să le deslușească.

Dacă în general nu manifestă milă atunci când se hrănesc, altfel stau lucrurile cu o specie de pești, numiți suflători, cu care delfinii, în special cei tineri, se joacă, aruncându-i de la unul la altul.

După numeroase observații, s-a concluzionat că această delicatețe vine din faptul că respectivii pești sunt dotați cu o neurotoxină la care delfinii par să apeleze… cu grijă, apoi intră într-o stare de transă, stând stând nemișcați aproape de suprafața apei.

Banisteriopsis caapi, cunoscută și sub denumirea de yag, este o plantă destul de răspândită în America de Sud, sursă a unei băuturi halucinogene foarte puternice utilizată de șamanii Ayahuasca.

Și jaguarii au obiceiul de a mânca frunzele și rădăcinile acestei plante și, odată ce au consumat-o, încep să se rostogolească în neștire pe iarbă, sar și vor să se joace cu orice.

Ciuperca Amanita muscaria este toxică pentru consumul uman – peste o anumită doză, poate fi chiar letală.

Demn de menționat este faptul că aceste ciuperci fac parte în mod frecvent din dieta renilor – când consumă această ciupercă, animalele lui Moș Crăciun dau dovadă de un comportament straniu, se mișcă haotic și scot sunete ciudate.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii