Cunoaste lumea

Noutăți

Aloe vera – planta considerată o specie invazivă în multe regiuni ale lumii

  •  
  •  
  •  

Există dovezi contradictorii privind Aloe vera ca fiind eficientă ca tratament pentru răni sau arsuri. Există unele dovezi că utilizarea topică a produselor cu aloe ar putea ameliora simptomele anumitor afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, acneea sau erupțiile cutanate.

Gelul de aloe vera este utilizat comercial ca ingredient în iaurturi, băuturi și unele deserturi, dar la doze mari sau prelungite, ingerarea latexului de aloe sau a extractului de frunze întregi poate fi toxică. Utilizarea topică de aloe vera în cantități mici este probabil sigură.

Aloe vera este considerată a fi originară în sud-estul Peninsulei Arabe, din Munții Al Hajar din nord-estul Omanului.

Cu toate acestea, a fost cultivată pe scară largă în întreaga lume și a devenit naturalizată în Africa de Nord, precum și în Sudan și în țările învecinate, împreună cu Insulele Canare, Capul Verde și Insulele Madeira.

S-a naturalizat, de asemenea, în regiunea Algarve din Portugalia și în zonele sălbatice din sudul Spaniei, în special în regiunea Murcia.

Specia a fost introdusă în China și în diferite părți ale Europei de Sud în secolul al XVII-lea. Este naturalizată pe scară în regiunile aride, temperate și tropicale ale continentelor temperate. Distribuția actuală poate fi rezultatul cultivării.

Două substanțe din Aloe vera – un gel limpede și latexul său galben – sunt folosite pentru fabricarea produselor comerciale. Gelul de aloe este de obicei folosit pentru a face medicamente topice pentru afecțiuni ale pielii, cum ar fi arsuri, răni, degerături, erupții cutanate, psoriazis, herpes labial sau piele uscată.

Latexul de aloe este utilizat individual sau fabricat ca produs cu alte ingrediente pentru a fi ingerat pentru ameliorarea constipației. Latexul de aloe poate fi obținut într-o formă uscată numită rășină sau ca „suc uscat de aloe”.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii