Alimentele proaspete, colorate, îmbunătățesc vederea sportivilor

Nutriția este o parte importantă a programului de antrenament al oricărui atlet de top.
Și acum, un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Georgia propune drept completare a dietei sportivilor consumul de fructe și legume colorate care ar putea îmbunătăți gama vizuală a acestora.
Lucrarea, care a fost publicată în Exercise and Sport Sciences Reviews, examinează modul în care un grup de compuși vegetali care se acumulează în retină, cunoscuți sub numele de pigmenți maculari, funcționează pentru a îmbunătăți sănătatea ochilor și vederea funcțională.
Studiile anterioare realizate de cercetătorii UGA, Billy R. Hammond și Lisa Renzi-Hammond, au arătat cum consumul de alimente precum verdeața cu frunze verde închis sau legumele galbene și portocalii, care conțin niveluri ridicate de compuși vegetali luteină și zeaxantină, îmbunătățesc sănătatea ochilor și a creierului.
„O mare parte din cercetările privind luteina maculară și zeaxantina s-au concentrat pe beneficiile pentru sănătate, dar din perspectivă funcțională, concentrațiile mai mari ale acestor pigmenți vegetali îmbunătățesc multe aspecte ale abilității vizuale și cognitive.
În această lucrare, discutăm capacitatea lor de a îmbunătăți vederea în distanța îndepărtată sau raza vizuală”, a spus autorul principal Jack Harth, doctorand la Colegiul de Sănătate Publică din UGA.
Gama vizuală, sau cât de bine o persoană poate vedea clar o țintă la distanță, este un atu critic pentru sportivii de top în aproape orice sport.
Motivul pentru care obiectele devin mai greu de văzut și par mai neclare cu cât sunt mai departe de ochii noștri se datorează în parte efectelor luminii albastre.
Material realizat de Universitatea din Georgia și oferit Science Daily
Original scris de Lauren Baggett
Foto shopify
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu