Alimente ultra-procesate pot influența apariția cancerului

Un nou studiu realizat de British Medical Journal a descoperit o asociere între creșterea riscului de cancer și „alimentele ultra-procesate”, inclusiv sucuri, pâine, tăiței instant, bomboane și mâncăruri gata preparate. Oamenii de știință au analizat dosarele medicale și obiceiurile alimentare a peste 105.000 de persoane de vârstă mijlocie. Rezultatele arată că un plus de 10 % de alimente ultra-procesate în dietă poate fi asociat cu o creştere de 12 % a numărului de cazuri de cancer. Aceștia au remarcat, de asemenea, că persoanele care au avut cel mai mare consum de alimente ultra-prelucrate au fost, de asemenea, fumători, aveau niveluri mai scăzute de educație, erau mai puțin activi din punct de vedere fizic și consumau mai multe calorii.
Totuşi, experţii spun că oamenii nu ar trebui să fie îngrijoraţi în cazul în care consumă cantităţi mici de alimente procesate, atât timp cât dieta lor conţine multe fructe, legume şi fibre. Fără îndoială, dieta are un efect profund asupra sănătății dvs. și poate afecta apariția cancerului, așa cum au demonstrat numeroase studii, însă măsura în care aceasta influențează boala nu este încă foarte bine defintă. La nivel mondial, din păcate, se înregistrează anual peste 8,8 milioane de decese în fiecare an din cauza cancerului.
sursa: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/ultraprocessed-foods-linked-to-increased-risk-in-cancer/
Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu