A fost descoperit oxigen pe Lună. Cum este posibil?

Deși ar putea părea o glumă, nu este deloc așa; cel puțin asta susțin cercetătorii de la Universitatea Osaka împreună cu ai lor colegi de la agenția spațială japoneză.
Cum e posibil așa ceva? Ei bine, vânturile solare scot oxigenul în afara atmosferei terestre și îl poartă pe Lună intact. Conform dr. Kentaro Terada fenomenul se întâmplă timp de cinci zile în fiecare lună, iar descoperirea a fost posibilă datorită satelitului Kaguya. Însă, acest „furt spațial” nu ar trebui să ne îngrijoreze. Potrivit estimărilor, doar 90 de tone de oxigen au dispărut de pe Pământ pe Lună, asta dintr-un total de aproximativ 5 cvadrilione de tone de care dispune planeta noastră.
„Știam deja faptul că vântul solar transportă oxigenul în spațiu, dar am fost surprinși să aflăm că vântul ajunge la Lună. De asemenea și alte gaze ar fi fost duse de pe Pământ pe Lună, încă din cele mai vechi timpuri, atunci când câmpul magnetic al planetei era încă slab„, a declarat dr. Terada.
***
Oxigenul a fost identificat de Carl Wilhelm Scheele din Uppsala, Suedia. Numele de „oxigen” a fost inventat în anul 1777 de către Antoine Lavoisier.
sursa: ancient-code.com
sursa:http://www.japantimes.co.jp
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu