A apărut numărul 8 al revistei “Muzeul Presei Românești”, cu un inedit și interesant conținut, marcând astfel împlinirea a doi ani de la nașterea acestei publicații

Publicația trimestrială de cultură generală, “Muzeul Presei Românești”, oferă spre lectură și în numărul 8 un variat, atractiv și inedit conținut cu relatări despre evenimente din lumea presei, articole, reportaje, interviuri, eseuri literare, studii de istorie veche și sigilografie, însemnări de călătorie și multe altele.
Veți găsi în acest număr prezentarea pe scurt a Galei premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Ediția 2022; Dan Toma Dulciu înfățișează Corespondența Iuliei Hașdeu cu Bogdan Petriceicu Hașdeu, editată de avocatul Iuliu Dragomirescu, dar și Caragiale și ziariștii; Ion Andreiță, pălmaș cu condeiul, comentează un inedit act de proprietate, adresând invitația – Bade Pantelei, vino de-ți ia pământul!; Prof. univ. dr. Nae Georgescu continuă și în acest număr al revistei subiectul dedicat Paternității Ediției Princeps Eminescu; Laurențiu-Ștefan Szemkovics ne oferă valoroase informații de sigilografie, prezentând Stema Patriarhiei Române în câmpul unui sigiliu imprimat în 1963 pe o telegramă a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române; ilustrul cercetător Eugen Nicolaescu expune date prețioase Din textele tăblițelor de la Sinaia; Raia Rogac este în interviu cu Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar Iuliana Gorea-Costin: ”Noi românii, vom birui împreună, ținând crucea credinței și dreptății în mână!”; de la Mihai Maxim citim despre Rusalka română în visele lui Dostoievsky; Elena Mitru ne însoțește de la București la New York – Bucureștiul “meu” în anul 2022 și Literatura și arta românească, la New York; Dr. Marian Nencescu ne prezintă Brâncuși, artistul cu trei patrii; de la Nicolae Grigorie Lăcrița aflăm: Când o minciună devine adevăr, schimbă modul de viață al oamenilor și îi subjugă; Mihai Vinereanu readuce în atenție un subiect de profunzime: Cândva a existat o limbă mamă a limbii latine, a limbilor italice, precum și a unor limbi romanice actuale; Ambasador Constantin Lupeanu prezintă Teatru românesc în China; Daniel Ernestina descrie cu talent pe Griguță versus Paraschiva; se continuă apreciatul interviu oferit de Viorel Popescu, personalitate emblematică a radioului românesc, care ni se destăinuie; veți găsi și materiale Din istoria presei românești. Telegraful Român și, pentru că astăzi se sărbătorește Sf. Andrei, îi evocăm pe Sf. Andrei și Mihai Eminescu, Apostoli ai neamului românesc.
Revista poate fi citită online la următoarea adresă: https://tantatanasescu.blogspot.com
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu