Spectacolul de pe cerul Australiei: Norii “Gloria Dimineții” – unici în lume (galerie foto)

Golful Carpentaria, Queensland – Australia, este locul unui fenomen unic în lume. Aici, an de an, de la sfârșitul lunii septembrie și până la începutul lunii noiembrie, înainte de începerea sezonului ploios, cerul este brăzdat de niște formațiuni noroase foarte rare, numite “Gloria Dimineții”. Acești nori, ce au forma unor benzi, se formează chiar și la 100-200 m deasupra solului și pot atinge lungimi de mai mulți kilometri.
Apariția lor este generată de o scădere în temperatură a aerului, combinată cu o creştere a presiunii atmosferice şi cu o briză puternică venită dinspre ocean. Se deplasează cu viteze de circa 60 km/h și apar în mai multe rânduri paralele.
Norii Gloria Dimineții sunt adesea însoțiți de turbulențe periculoase, vânturi puternice sau furtuni. În partea din față a norului mișcarea curenților de aer se face pe verticală, în timp ce aerul din spatele norilor este purtat în sens invers, creând un efect de rulare.
Relatări ale prezenței lor au mai fost ocazional semnalate și în alte părți ale lumii, cum ar fi Statele Unite ale Americii, Canalul Mânecii, Munchen, Berlin sau estul Rusiei. Însă acest lucru nu a fost confirmat de meteorologi, care susțin că este puțin probabil să vorbim de același fenomen natural. Doar Golful Carpentaria este declarat locul oficial în care aceste formațiuni noroase se formează.
sursa: amusingplanet.com
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Nu sunt deloc „unici in lume” si nici motiv de incantare nu sunt, oricat ar parea de fantastici. Ati citit despre chemtrails?
http://dincolo-de-limite.blogspot.ro/2010/04/despre-chemtrails.html
…
Am facut si emisiune despre Chemtrails… Asa ca putem face diferenta.